Menu
RSS

Antalya Barosu Başkanı Balkan: Hiç Olmadığı Kadar Ciddi Bir Tehlikeyle Karşı Karşıyayız

Antalya Barosu Başkanı Balkan: Hiç Olmadığı Kadar Ciddi Bir Tehlikeyle Karşı Karşıyayız

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan Baro avukatları ile birlikte Barohan önünde Ankara’ya yürüyüşün nedenlerini anlattı. Yapılan açıklamada istenilen değişikliğin bir FETÖ projesi olduğunu dile getiren Antalya Baro Başkanı Polat Balkan “Biz asla teslim olmayız.

Hiçbir siyasal anlayışa, siyasal güce boyun eğmeyiz. Biz halkın adil yargılama ve hak arama özgürlüğünün temsilcisi olan yargının tek sivil ayağı olan baroların temsilcileriyiz. Her zaman halkın yanında yer alacağız. İstiyorlar ki bizim sesimiz çıkmasın.

İstiyorlar ki çocuk istismarına, kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine, çevre katliamlarına, doğa talanlarına, hak ihlallerine, işkenceye, kötü muameleye karşı tepki vermeyelim. Bu işin doğasına aykırıdır.

Haberin Videosu:

İnsanlar var olduğu tarihten beri avukatlar var ve her zaman halkın yanında yer almışlardır. Bugüne kadar, hiç olmadığı kadar ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız” dedi

Balkan konuşmasında şunlara değindi:

“Bugün eş zamanlı olarak birçok kentten baro başkanı yola çıkıp Ankara’ya gideceğiz. Herkes geri dönüşü olmayacak şekilde sembolik bir yürüyüş yapacağız. Ardından ulaştığımız kentte kalacağız. Uyandığımızda yine sembolik bir yürüyüş yapacağız.

Pazar günü de planladığımıza göre akşam saat 17.00 de gelen baro başkanlarıyla Ankara’da buluşacağız. Bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacağız.

Benim görüşüm biliyorsunuz, bir buçuk aydan beri dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Damgalı ve tescilli bir FETÖ projesiyle karşı karşıyayız. Ne yazım mi batı cephesinde değişen bir şey yok. Yargının iddia ve karar ayağını kendisine bağlayan bir siyasal anlayış

yine bir FETÖ projesi üzerinden savunmayı ve onların örgütlü gücü baroları da kendisine bağımlı kılmak istiyor.

Biliyorsunuz; 1999 yılında Devlet Denetleme Kurulu’nun raporlarına kadar giren bir fetö projesidir. Biz asla teslim olmayız. Hiçbir siyasal anlayışa, siyasal güce boyun eğmeyiz. Biz halkın adil yargılama ve hak arama özgürlüğünün temsilcisi olan yargının

tek sivil ayağı olan baroların temsilcileriyiz. Her zaman halkın yanında yer alacağız. İstiyorlar ki bizim sesimiz çıkmasın. İstiyorlar ki çocuk istismarına, kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine, çevre katliamlarına, doğa talanlarına, hak ihlallerine, işkenceye,

kötü muameleye karşı tepki vermeyelim. Bu işin doğasına aykırıdır. İnsanlık var olduğu tarihten beri avukatlar var ve her zaman halkın yanında yer almışlardır. Bugüne kadar, hiç olmadığı kadar ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız.

Umut ediyorum hala son ana kadar umudumu canlı tutmak istiyorum. Bu akıl almaz yanlıştan dönülür.

Çünkü her şeyden önce bu proje hayata geçerse, yasal düzenleme adı altında bu Anayasaya aykırılık hayata geçirilirse, ne yazık ki bundan yurttaşlarımız ve memleketimiz zarar görecektir.

Her zaman demokrasiden, hukuk devletinden yana tarafız. Gerçekten hukuk devleti ve gerçek demokrasi yerleşene kadar mücadelemiz sürecek, bedeli her ne olursa olsun”

Konuşmasının ardından alkışlar arasında sembolik yürüyüşünü yapan Balkan’ın arabasının arkasından su döküldü. Açıklamaya Halkevleri ve KES destek verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım