Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Akşamını Cumhuriyet Meşaleleri Aydınlattı: On Binler Alanı Doldurdu

Antalya Akşamını Cumhuriyet Meşaleleri Aydınlattı: On Binler Alanı Doldurdu

Antalyalılar yaşlısıyla genciyle Cumhuriyetin 96'ncı yılında düzenlenen fener alayında buluştu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96'ncı yılında tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle ülke genelinde pek çok etkinlik ve tören düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile 70'i aşkın demokratik kitle örgütünden oluşan 'Cumhuriyet İçin El Ele Platformu' tarafından fener alayı düzenlendi.

Ellerinde bayrak, döviz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları bulunan binlerce Antalyalı, Konyaaltı Varyant'ta toplandı. Geniş güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, Seyir Terası mevkisinde bariyerler kurarak geçiş sırasında katılımcıların üst aramasını yaptı.

Polis, caddeye açılan ara sokakları da güvenlik şeritleriyle kontrol altına aldı.

Ellerinde meşaleler ve 600 metrelik Türk bayrağını taşıyan Antalyalılar, Konyaaltı Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Çetin Osman Budak,

Rafet Zeybek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Sendikalar, Demokratik Kitle Örgütleri ve halkın katıldığı fener alayına yol boyunca Konyaaltı Caddesi’ndeki apartmanlarda yaşayanlarda bayraklarıyla destek verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Meydanında kurulan platformdan katılımcıları selamladı. Meydana gelen kalabalık burada bir kere daha kontrol noktasından geçerek alana kurulan sahnenin önünde toplandı.

Kalabalık, saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Belediye Başkanı Muhittin Böcek burada yaptığı konuşmada, 96 yıl önce Türk milletinin bağımsızlığının güvencesi Cumhuriyetin kuruluşuna vesile olan başta

Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilere minnettar olduğunu söyledi. Başkan Böcek, Sizlerle beraber Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda devrimlerin yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Al bayrak dalgalanacak ve ezan susmayacak.

Atatürk'e sahip çıkmaya devam edeceğiz diye konuştu.

ADD Başkanı İbrahim Daş ise her bayram olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da Antalya'nın birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından sanatçı Volkan Konak konser verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım