Menu
RSS

Antalya AKD: Doğan Demir İlkemize İhanet Etmiş; İkrarından Dönmüştür

Antalya AKD: Doğan Demir İlkemize İhanet Etmiş; İkrarından Dönmüştür

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir'in bu tavrı Antalya’daki Alevi örgütleri arasında tepkiye dönüştü. Başta Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi olmak üzere birçok Alevi Derneği başkan ve yöneticileri

bir araya gelerek Doğan Demir’in bu ‘ihanet’ini kınadılar.

AKD Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada “Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir'in Doğan Demir bu vahim yanlışından derhal vazgeçmeli ve bütün Alevilerden özür dilemelidir.

Geçmişi bireysel menfaatleri için yoksayanların gelecekleri de olmayacaktır. Doğan Demir'in yaptıklarını asla onaylamıyoruz. Aldığımız bu ağır yaranın sancılarını bir nebze olsun hafifletmek adına mevcut Genel Merkez Yöneticileri acilen Olağanüstü Genel Kurula gitmelidir” dedi.

Haberin Videosu:

Kaya konuşmasında şunlara değindi:

“Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir'in Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan İslamcı bir parti olduğu apaçık bilinen Gelecek Partisi’nin kurucu üyeliğini kabul edip Kurumlardaki görevlerinden istifa ettiğini üzüntü ve şaşkınlık içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

Cemevleri cümbüş evleri diyen, Sivas Katliamını zaman aşımına uğratan, çeşitli usul ve yöntemlerle Alevi kitlesini asimile etmeye çalışan bir anlayışla beraber yürümüş! Bunlara Başbakanlık yapmış birilerinin kurduğu partide Kurucu Üye olarak görev alması hazmedilecek ve kabul edilecek bir durum değildir.

Doğan Demir'in kişisel tercihleri olabilir; ancak devasa bir kurumun itibar ve menfaatleri söz konusu ise kişisel tercihlerinin de ait olduğu kurumun inancı, yapısı ve itibarına uygun olması gerekirdi. Doğan Demir'in böyle bir tercih yapacağını

Alevi toplumu bilebilseydi asla kendisini Genel Başkan yapmazdı. Kendisi Alevi toplumunu ve kendisine oy verenleri de kandırmıştır. “Öl İkrâr verme öl ikrârından dönme" ilkemize de ihanet etmiş; ikrarından dönmüştür.

Şöyle ki Doğan Demir Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı olmasaydı acaba bu teklif şahsına yapılır mıydı? Meselenin gerçekleri bu ise pazarlanan Doğan Demir'in şahsı değil ait olduğu kurum ve Alevi toplumudur.

Doğan Demir kişisel hakkını kullanırken edep erkân ve yolumuza uyan bir tercih yapması gerekirdi. Alevi toplumu Laik, demokratik ve devrimcidir. Böyle bir toplumla yolunu ayıran şahsın arkasından tek bir Alevi canın gitmeyeceği aşikârdır.

Doğan Demir bu vahim yanlışından derhal vazgeçmeli ve bütün Alevilerden özür dilemelidir. Geçmişi bireysel menfaatleri için yoksayanların gelecekleri de olmayacaktır.

Sonuç olarak Doğan Demir'in yaptıklarını asla onaylamıyoruz. Aldığımız bu ağır yaranın sancılarını bir nebze olsun hafifletmek adına mevcut Genel Merkez Yöneticileri acilen Olağanüstü Genel Kurula gitmelidir.

Saygıdeğer basına ve kamuoyuna esefle beyan ederiz.

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi Yönetim Kurulu”

yukarı çık
0
Paylaşım