Menu
RSS

Antalya 37. CHP İl Kongresi’nin Kazananı Nusret Bayar Oldu: 331’e 296

Antalya 37. CHP İl Kongresi’nin Kazananı Nusret Bayar Oldu: 331’e 296

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37. İl Kongresi Nazım Hikmet Kültür ve Fuar Merkezinde yapıldı. İki adaylı yarışta delegelerden Ahmet Kumbul 296 oy alırken Nusret Bayar 331 oy alarak CHP Antalya’nın yen il başkanı oldu.

Mevcut Başkan Ahmet Kumbul ile Nusret Bayar'ın aday olduğu il kongresi saat 12.00'de başladı. Kumbul, eşi ve çocukları ile salona girerken, Bayar ise taraftarlarıyla salona giriş yaptı. Her iki adayın girişince coşkulu anlar yaşandı. 646 delegenin oy kullanacağı kongreye

CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Rafet Zeybek, Aydın Özer, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, CHP'li ilçe belediye başkanları, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer, İyi Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya, Saadet Partisi ve HDP'li yöneticiler katıldı.

Mavi liste ile yarışan Kumbul'un taraftarları mavi atkılar takarken, Nusret Bayar'ın taraftarları beyaz atkı taktı. Kongrede divan kurulu başkanlığını CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yaptı. Yapılan oylamada blok liste ile seçim yapılması kararlaştırıldı.

Kongre delegelerin konuşmasının ardından adaylardan Ahmet Kumbul delegelere seslendi. CHP'nin evinin olduğunu belirten Kumbul, CHP'li herkesin ailesi olduğunu söyledi. Partisinde yöneticiliği döneminde yaptığı çalışmaları anlatan Kumbul,

başkan olması durumunda yapacaklarını anlattı. Kumbul, "Turizm kentiyiz ama çalışanların geliri artmıyor. Turizm ile ilgili komisyonlarımız ile çok ciddi bir çalışma yapacağız. Sezonluk çalışan turizm emekçilerimiz sezon bittiğinde işsizlik maaşı alamıyor.

Tarım kenti Antalya'da çiftçi sayısı her gün azalıyor. Adalete inanan kişi adeta kalmamış durumda" dedi.

Davulu Boynuma Asıp Tokmağı Kimseye Vermedim

Yeni dönemde ilk hedeflerinin genel seçimlerde ilk parti olmak olduğunu belirten Kumbul, CHP'li cumhurbaşkanı adayını da bu mevkiye getireceklerini söyledi. Kumbul, "Önce bütün olmamız gerekiyor. Önemli olan kongre sonrası omuz omuza mücadele etmek.

Bütünlüğümüzü kimse bozamaz. Yerel seçimleri başarısız göstermek gibi çabaları olan var. Biz ittifak olduğumuz İYİ Parti ile birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Antalya'da büyükşehir belediyesini bir daha kaybetmemiz lazım. Belediye başkanlarımızın sözlerine yerine getirmesi gerekiyor.

Masayı yumruklaya yumruklaya belediye ile örgüt arasına mesafe koymayacağız. Örgütler ile belediyeler kol kola verecek ve beraber kazanacağız. Görev verirsiniz, yönetim kurulu ile Antalya'yı yöneteceğiz. Ortak akılla yöneteceğiz.

Tabanın gücü ile adayım, kimseden işaret almadım. Sadece üyelerime sordum. Davulu boynuma asıp tokmağı kimseye vermedim, bundan sonra da öyle olacak" diye konuştu.

Gelelim Masaya Yumruk Vurma Sözüme

Kumbul'un ardından diğer aday Nusret Bayar sahneye çıktı. Yakın zamanda CHP Konyaaltı ilçe örgütünde yaşanan kavgayı değerlendiren Bayar, "Bizim kültürümüzde şiddet yoktur, pusu kurmak da yoktur. Levyelerle partililerimize saldırmak hiç yoktur. Bu saldırının takipçisi olacağız.

Orhan Budak'a geçmiş olsun" dedi. Güvenilir bir il başkanı olmak için, örgütümün hakkını korumak ve hayatımın en onurlu görevi için adayım. Ben il başkan adayım, partimden istifa etmeyeceğim. Masaya yumruk vurma sözüm meşhur oldu.

Masaya yumruk vurmak dik durmaktır. Örgütün hakkını korumaktır, örgütün yanında olmaktır" dedi.

Haberin Videosu:

Vekil Listeleri Kapalı Kapılar Ardından Netleşmeyecek

Çıkar örgütlülüğü yapanları tarihin tozlu sayfalarına atılması gerektiğini vurgulayan Bayar, "Bu kongre bunun zamanı. Partimiz genel seçimlerde neden birinci parti olamadı, bunun hesabını sormak gerekiyor. Milletvekili sayımız 4,5'ten 5 oldu.

Başarısızlıktan başarı çıkarmak doğru bir davranış değildir. 2 milletvekilinin olduğu Serik'te üçüncü partiyiz, bu mu başarı? Milletvekili listesini kapalı kapılar ardında belirleyen il başkanı olmayacağım. Ön seçim olmazsa olmazımız olacak.

Tavır almayan bir il başkanı olmayacağım. 200 kişi işe alınırken, 'Ne bileyim, bana soran mı var' diyen bir il başkanı olmayacağım. AKP'li militanların sözleşmelerin yenilenmesini göz yummayacağım.

İsa Akdemir Büyükşehir'de kalmaya devam edecek mi?" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım