Menu
RSS

Ali İsmail’in Düşleri Hayat Bulacak

Ali İsmail’in Düşleri Hayat Bulacak

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV), “Umut” temasıyla hazırladığı 2018 ajandalarından elde edilecek gelir ve vakfa yapılacak kitap bağışlarıyla okullara, mahallelere kütüphaneler kurulacak. “Umut” ajandaları başka çocuklara umut olacak, Ali İsmail’in düşleri hayat bulacak.

Sunay Akın’dan öykülerin yer aldığı ajandalar, Gökçe Cantürk’ün tasarımıyla renklendi. Vakfın yöneticilerinden Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, “Her ajandada tasarımlı bir kartpostal ve Sunay Akın’dan bir öykü yer alıyor.

Kartpostalın arkasında ise vakfın adresi var. Buraya kitap gönderilmesini istiyoruz. Okullara, mahallelere kütüphaneler kuracağız. ‘Kütüphanesiz okul, kitabı olmayan çocuk kalmasın’ diyoruz. Bunun için bir proje yürüteceğiz.

Ajandalardan elde edilen gelir bu projeye aktarılacak. Kitaba ulaşamayan çocuk kalmasın istiyoruz” diye konuştu. ALİKEV’in geçen yıllarda “hafıza”, “Gezi” ve “barış” temasıyla hazırladığı ajandaların bu yılki temasının “Umut” olduğunu vurgulayan Gürkan Korkmaz,

sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumun siyasal, ekonomik ve sosyolojik olarak umuda ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Geçen yıl vakıftaki bir etkinlikte anneme ‘hâlâ umudunuz var mı?’ diye sorulduğunda,

annem 19 yaşındaki evladı dövülerek öldürülmüş bir insan olarak, ‘Evladımı kaybettim ama burada başka çocuklar için, onlara ışık olmak için çalışıyorum’ dedi. Umut hep var.”

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın bu yıl 110 öğrenciye burs sağladığını anlatan Korkmaz, “Antakya’daki vakıf merkezimiz gençlik merkezi olarak hizmet veriyor. 11 bini aşkın kitabın yer aldığı bir kütüphanemiz, etkinlik salonlarımız var.

Geçen günlerde müzik stüdyosu açtık. Antakyalı gençler burada prova ve kayıt yapabilecek. Gambiya’nın en uzak ve en ihmal edilmiş bölgesi olan Upper River Region’da bir su kuyusu açıyoruz.

Köyde 557 kişi yaşıyor ve oradaki çocukların önemli kısmı daha 5 yaşına bile varamadan susuzluk nedeniyle hayatını kaybediyor. Yine Genç Sanatçılar Fonu oluşturduk. 50 bin lira bütçeli bir fon.

Bu ajandalardan elde edilecek gelirle ise okullara mahallelere kütüphaneler yapacağız” diye konuştu. cumhuriyet

yukarı çık
0
Paylaşım