Menu
RSS

AK Parti'li Gruba Saldırdığı İddia Edilen Anne ve Kızı Serbest

AK Parti'li Gruba Saldırdığı İddia Edilen Anne ve Kızı Serbest

Antalya'da referandum çalışması yapan AK Parti'li gruba saldırdığı iddia edilen anne ve kızı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sabah adliyeye sevk edilen Rahşan Karasu ve kızı Zehra Özer’in duruşması, 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü. ‘Halkı kin ve nefrete sürüklemek’ suçlamasıyla yargılanan anne ve kızı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Avukatları ile kol kola adliyeden çıkan anne Rahşan Karasu ve kızı Zehra Özer, CHP'liler tarafından alkışlarla karşılandı. Annesi ve kardeşi adına bir açıklama yapan Yasin Karasu, annesinin Türk geleneklerine uygun bir cumhuriyet kadını olduğunu belirtti.

Annesinin hiç kimsenin türbanıyla ya da başka bir değeriyle uğraşmayacağını söyleyen Karasu, “Onun derdi sadece ülkesinin daha demokratik, daha çağdaş olması için mücadele etmektir. Doğruların ortaya çıkmış olması, annemin tutuksuz olarak yargılanması hukukun halen var olduğunu bize ispatlamıştır.

Bizi mutlu etmiştir. Biz korkmayacağız. İnandığımız değerleri, doğru kültürde, doğru biçimde niyetimiz hayırsa, hayır olarak anlatmaya devam edeceğiz. Ama kimsenin kılını bile incitmeyeceğiz. Kimseyi kırmayacağız, doğru bildiğimiz değerleri söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Kimseden de korkmadan yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım