Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

ADD Antalya’dan Varlık Fonu Tepkisi

ADD Antalya’dan Varlık Fonu Tepkisi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi öncülüğünde bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsimlcileri, Ziraat Bankası, BOTAŞ, Borsa İstanbul, Milli Piyango, at yarışları, Halk Bankası ve THY gibi Türkiye'nin dev kuruluşlarının Varlık Fonu'na devrine tepki gösterdi.

ADD Genel Merkezi öncülüğünde tüm Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen açıklamalar kapsamında ADD Antalya Şubesi, CHP İl Örgütü, Eğitim İş Sendikası gibi kurumların da katılımıyla Kapalıyol Ziraat Bankası Antalya Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yapıldı.

CHP eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ve bu kurumlara üye çok sayıda kişirnin katıldığı açıklamada ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, siyasi iktidarın, devlet düzenini tarumar etmeye devam ettiğini söyledi.

Cumhuriyet dönemi boyunca yaratılan kamu iktisadi kuruluşlarının satılarak ve borçlanarak bugüne kadar getirilen uygulamanın artık sürdürülemez olduğunu gösterdiğini belirten İbrahim Daş, “Üretim olmadığı için büyütülemeyen vergi tabanı, dolaylı vergilerle dar gelirlinin sırtına bindirilmiş vergi yükü adaletsizliği devam ederken,

Türk milletinin 93 yıldır binbir emek ve zorlukla meydana getirdiği yüz milyarlarca liralık milli varlıkları, yeni harcamalar için kaynak olarak kullanılmak istenilmektedir. Dünyada benzer varlık fonları gelire sahiptir. Bu şekliyle Türkiye Varlık Fonu herhangi bir gelire sahip olmadığı için gerçekte borçlanma fonudur" dedi.

İbrahim Daş, başta Halk Bankası, Ziraat Bankası, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, BOTAŞ ve PTT olmak üzere nakit varlığı yüksek kamu kurumlarının fona devredilmesiyle, bu kaynakları kullanacak yönetimin harcamalarının hiçbir şekilde denetlenemeyeceğini kaydetti. Bu uygulamanın bütçede birlik ve açıklık ilkeleriyle uyuşmayan keyfi ve saklı işlemlere kapı açacağını öne süren Daş, şunları söyledi:

“Varlık Fonu kullanılarak yapılacak işlemler, gelecek kuşakları, katlanarak artacak borç yükü altında bırakacaktır. Türk milletinin varlığı olan kamu kuruluşlarının Varlık Fonu'na devri Osmanlı döneminde çöküşü hızlandıran Düyun-u Umumiye'ye dönüş demektir.

Bu durum, Cumhuriyetin kuruluş değerlerinin ne kadar uzaklaşılırsa batağa saplanmanın da o kadar hızlandığının bir göstergesidir. Milletimiz kamu varlıklarının eritilmesine sessiz kalmamalıdır. Siyasi iktidarı bu yanlış karardan acilen geri dönmeye çağırıyoruz."

yukarı çık
0
Paylaşım