Menu
RSS

Açıklama da Yasak, Oturmak ta!

Açıklama da Yasak, Oturmak ta!

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, açıklamayı bırakın kenarda oturmalarına bile müsaade edilmeyen bir etkinlik için bu bir faşizmdir diye niteledi. Attalos heykeli yanındaki alanda toplanan ve 154 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya

destek amaçlı etkinlik düzenlemek isteyenler, izinsiz gerekçesi ile dağıtıldı. Alanın kenarında açıklama yapmadan, slogan atılmadan oturmayı deneyen guruba yine emniyet güçleri tarafından izin verilmedi.

Taraflar arasında oldukça sert geçen görüşmeler sonrası etkinliği düzenlemek isteyenler olaysız dağıldı.

Konu ile ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Bugün yapılan bir tür faşizm. Bizim arkadaşlarımız açlık grevinde, bugün 154. ncü günü, ölümle burun burunalar.

Biz bunun için haklarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Buna bile izin verilmiyor. Ülkede resmen faşizm uygulanıyor. Antalya gibi turistik bir yerde faşizm uygulanıyor. İnsanların demokratik haklarını kullanmalarına izin verilmiyor.

Anayasal hakkımız olan, 4886 Sayılı Yasa’da olan basın açıklamamızı bile engellemek istiyorlar. Bugün özellikle de basın açıklaması değil sessizce oturma eylemi yaptık, buna bile izin verilmiyor.

Bu ülkede demokrasi resmen bitmiştir, hukuk ayaklar altındadır, polis devleti, faşist bir devlet olduğu ortaya çıkmış ve gözükmüştür”

Etkinliğe DİSK, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, çeşitli sendikalar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve yönetim kurulu üyeleri destek verdiler.

yukarı çık
0
Paylaşım