Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Rus İşadamları Antalya OSB’yi Ziyaret Etti

Rus İşadamları Antalya OSB’yi Ziyaret Etti

Karadeniz Ekonomik İş Birliği (KEİB) Rusya Ulusal Konseyi’nin öncülüğünde Antalya’ya gelen Rus işadamları, Antalya Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti.

KEİB Rusya Ulusal Konseyi Başkanı Victor Arkhipov, Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüz Polat ve Rus işadamlarından oluşan heyet, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir’in evsahipliğinde gerçekleşen ziyarette, yatırım ve ihracat konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

İşbirliği İhracata Katkı Sağlar

Sanayi alanındaki yatırım ve ortaklık imkanlarını araştırmak üzere Antalya’ya gelen heyete Antalya OSB ve bölgede üretim yapan sektörler hakkında bilgi veren Başkan Vekili İncir, Rus işadamları ile her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Olası işbirliklerinin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini belirten İncir, “Bölge firmalarımız dost ülke Rusya’ya uzun yıllardır ihracat yapmaktadır. Ziyaretiniz ile güçleneceğini düşündüğümüz paydaşlığımızın ticaretimize ve iki ülkenin ekonomisine olumlu yansımaları olacağı kanaatindeyiz.

Antalya iklim ve coğrafi koşulları nedeniyle yılın 12 ayı üretim yapmaya oldukça uygun bir şehir olduğu gibi kalitesini ve üretkenliğini kanıtlamış bir OSB’ye sahip. Rus işadamlarıyla yeni ortaklıklar ve iş birlikteliklerinde buluşmak bizleri de mutlu edecektir” dedi.

İki Ülkenin De Kazanımları Artar

Antalya programının oldukça verimli geçtiğini belirten Konsey Başkanı Victor Arkhipov ise Antalya OSB’nin ender rastlanan doğayla bütünleşik yapısının kent için önemli kazanım olduğunu vurguladı.

Heyette yer alan işadamları ile Bölge sanayicilerinin yakın sektörlerde üretim yaptıklarına dikkat çeken Arkhipov, olası işbirliklerinin iki ülke içinde büyük bir kazanım olacağını belirtti. Antalya OSB ile temaslarının kesilmeyeceğini aktaran Konsey Başkanı, görüşmelerden ve heyete gösterilen ilgiden son derece memnun kaldıklarını ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım