Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Batı Akdeniz’den 2 Ayda 305.8 Milyon Dolar İhracat Yapıldı

Batı Akdeniz’den 2 Ayda 305.8 Milyon Dolar İhracat Yapıldı

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Batı Akdeniz Bölgesi'nden 1 Ocak- 28 Şubat 2018 tarihleri arasında 305 milyon 886 bin 105 dolar ihracat gerçekleştirildiğini söyledi. BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya, Burdur ve Isparta'yı kapsayan

Batı Akdeniz Bölgesi'nin şubat ayı ihracat rakamlarını Isparta Sanayi ve Ticaret Odası'nda (ITSO) düzenlediği toplantıda açıkladı. Toplantıya; ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, BAİB Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan,

BAİB Maden Komitesi Başkanı Ercan Akın, Isparta Mermerciler ve Madenciler Derneği (IMMAD) Başkanı Mustafa Küçükyaman, Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneği Başkanı Nasuh Ekinci, Isparta Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman,

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsamettin Bayram, Ürün Denetmenleri Antalya Grup Başkan Yardımcısı Ramadan Kahramanlar ve ihracatçılar katıldı.

ŞUBAT AYI İHRACATI

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, Batı Akdeniz'den 1 Ocak- 28 Şubat 2018 tarihleri arasında 305 milyon 886 bin 105 dolar ihracat gerçekleştiğini söyledi.

Geçen yıl aynı dönemde 256 milyon 889 bin 263 dolar ihracat gerçekleştirildiğini, buna göre bölge ihracatında yüzde 19,7 artış yaşandığını ifade eden Başkan Satıcı, "Sadece şubat ayında bölgemizden gerçekleşen ihracat ise yüzde 12,78 oranında artış ile 143 milyon 831 bin 183 dolar" dedi.

ISPARTA'NIN VERİLERİ

Bölge ihracatının yanı sıra ihraç ürünlerinin katma değerinin, ihracatçıların karlılığının artması için de çalıştıklarını ifade eden BAİB Başkanı Satıcı, "Batı Akdenizli ihracatçılar olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Isparta'da aktif 372 ihracatçı üyemiz var.

Mermer, elma ve kiraz üretimi ve ihracatında ciddi artış var. Ağaç ve orman ürünleri ile kimyevi madde ihracatı da önemli ölçüde. Isparta'dan geçen yıl 267 milyon dolar ihracat gerçekleşti. Geçen yıl Isparta'nın ihracat artış oranı yüzde 15,23. İhraç ürünlerinin başka kentlerde kayıt altına alınması nedeniyle aslında bu rakam 400-500 milyon dolar civarında" diye konuştu.

İLK 5 ÜLKE

Mustafa Satıcı, Batı Akdeniz'de en fazla ihracat yapılan ülkeleri de sıraladı. Buna göre Batı Akdeniz ihracatında ilk sırada Çin yer alıyor. Bu ülkeye bu yılın geride kalan 2 ayında 39 milyon dolar ihracat yapıldı.

Sıralamada ikinci sırada yer alan Rusya'ya 21 milyon 661 bin, üçüncü sıradaki Romanya'ya 16 milyon 533 bin, dördüncü sıradaki ABD'ye 14 milyon 848 bin ve beşinci sıradaki Almanya'ya ise 14 milyon 460 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Eximbank'ın ihracatçı açısından önemli bir kurum olduğunu kaydeden Mustafa Satıcı, "Isparta'ya Eximbank irtibat bürosu açılması için ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e destek vereceğiz. Eximbank irtibat ofisinin açılmasıyla Isparta ve Burdur'dan gerçekleşen ihracat 500 milyon doları aşacaktır" dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında Isparta'nın son yıllarda her alanda önemli bir atılım gerçekleştirdiğini kaydetti. Başkan Başdeğirmen, "Isparta ve Burdur illerine hizmet verecek Eximbank irtibat ofisi için en üst düzeyde talepte bulunduk.

Bu konuda önemli gelişmeler var. Isparta ihracatı Ocak ayında yüzde 50, şubat ayında yüzde 39 oranında arttı.

Şubat ayında ocak ayına göre gerileme var. Bu bizi yıldırmamalı hatta teşvik etmeli. Bahane üretmeden işimize bakacağız" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım