Menu
RSS

ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Dostları’nın Konuğu Oldu

ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Dostları’nın Konuğu Oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO Dostlar Grubu’nun aylık toplantısına konuk oldu. Antalya, ekonomi ve ATSO projeleri hakkında bilgiler veren Başkan Davut Çetin, Antalya’nın zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Değerlendirme yapacak veri sorunumuz var

ATSO Dostlar Grubu’nun konuğu olan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya’nın ekonomik olarak önemli bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Antalya ve Türkiye’ye dair ekonomik verileri paylaşan Başkan Davut Çetin, “bazı sektörel konuları ancak piyasadan izleyerek, reel sektör temsilcileri ile görüşerek öğreniyor ve çözüm önerileri geliştirmeye çalışıyoruz.

Bu vesile ile sizlerin görüşleri bizim için çok önemli. Biz bunu yapmasak, bazı konular gündeme gelmiyor. Çünkü ülkede bir veri derleme sorunu var, birçok konuda veriler 3-4 ay geriden geliyor.

Örneğin Nisan ayındayız, takibe düşen kredi verisi halen Aralık Ayı verisi. SGK’ya kayıtlı çalışan sayısı Ocak Ayı verisi. Antalya’ya hava yolu ile gelen turist verisi 2 Şubat’ta kalmış durumda. Böyle olunca bırakın bizi, Hükümetin bile ekonomiyi güncel izlemesi, değerlendirme yapıp strateji oluşturması zor hale geliyor.

Pazar çeşitliliğimiz az

Antalya ekonomisinin yapısal sorunlarının başında lokomotif sektörler olan turizm ve tarımda çeşitliliğe gidememiş olması geliyor. Turizmde büyük oranda deniz-kum-güneşe, pazarda da Rusya ve Almanya pazarına odaklandık.

Ben, ürün ve pazar çeşitlendirmeden yatırım yapılmasının yanlış olduğunu sürekli dile getirdim. Ancak bu süreçte yatırımlar devam etti. Bugün Rusya ile yaşanan krizde Pazar çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

Antalya’nın sorunları Ankara’ya taşındı

ATSO Yönetimi olarak Antalya’nın içinden geçtiği bu zor süreçte Ankara’da temaslarda bulunduklarını da belirten Başkan Davut Çetin, “Bu süreç içerisinde Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek, ilgili Bakanlarımız ve Antalya Milletvekillerimi ziyaret ettik, kendilerine olası gelişmeleri alternatif senaryolarla gösteren dosyalar sunduk.

Antalya’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardık. Bu yoğun temaslar, arzu ettiğimiz düzeyde olmasa da, belli destek paketlerin açıklanmasına vesile oldu” şeklinde konuştu.

ATSO, Antalya’ya katkı koymaya devam edecek

ATSO’nun gerçekleştirdiği projelerden de bahseden Başkan Davut Çetin, “ ’Antalya Kültür Sanat’ projesini hayata geçirerek Antalya’ya Picasso ve Andy Warhol gibi dünyaca ünlü sanatçılarının eserlerini taşıdık. Bu, Antalya’nın kültür ve sanatına yapacağı katkının yanı sıra turisti kent merkezine çekecek, şehir ticaretini de geliştirecek bir yatırımdır.

Bununla birlikte Antalya’nın kalbi olan Kaleiçi’nde örnek bir model oluşturmak adına yıkılmak üzere olan bir binayı restore ettirdik ve önümüzdeki günlerde onun da açılışını gerçekleştireceğiz. Yine ticari canlılığı artırmak adına önümüzdeki ay Tanıtım A.Ş. organizasyonunda ana sponsor olduğumuz bir Alışveriş Festivali düzenlenecek.” dedi.

ATSO’nun UR-GE, eğitim, BECERİ 10 ve mesleki yeterlilik konusunda da çalışmaların sürdüğünü bildiren Başkan Davut Çetin, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz UR-GE projelerimizle üyelerimizi yeni pazarlarla buluşturduk. İhracat yollarını güçlendirdik. Geçtiğimiz yıl odamızın düzenlediği eğitimlerde 4 bine yakın kişi katılarak sertifika aldı.

BECERİ 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi’nde 1000 civarında kişiye meslek edindirdik. Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezimiz çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kısacası ATSO olarak Antalya’ya katkı koyup katma değer yaratmak için geçmişte olduğu gibi bugünde yoğun bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Davut Çetin’e teşekkür

ATSO Dostlar Grubu adına konuşan Sedat Belen, Başkan Davut Çetin’e katılımı için teşekkür etti. ATSO’nun Antalya’nın kanaat önderlerinden olduğunu dile getiren Belen, “Başkanımız Davut Çetin bugün bizlere önemli bilgiler verdi. Bizlerde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ATSO’ya destek olmak isteriz” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım