Menu
RSS

Antalya Esnafı Sicil Affı İstiyor!

Antalya Esnafı Sicil Affı İstiyor!

Turizmde yaşanan krizden olumsuz etkilenen Antalya esnafı kredi kullanamıyor. Esnaf, borcunu yapılandıranların kara listeden çıkarılarak sicil affı getirilmesini istiyor.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, bankaların esnafın kredi taleplerini karşılamadığını belirterek, borcunu yapılandırana sicil affı getirilmesi çağrısı yaptı.

Antalya'da turizmdeki kötü gidiş nedeniyle zor bir dönemden geçen esnafın işlerini yürütmek için bankaya kredi başvurusu yaptığında olumsuz cevap aldığını ifade eden Dere, "Esnafın karşısına kriz döneminde bozulan sicili çıkıyor" dedi.

Nedeni De Yazılmalı

Kredi verilirken, çeklerin ödenmediği dönemin de göz önüne alınması gerektiğine dikkat çeken Dere, "Esnaf kredi için başvuruyor. 3 çeki ödenmediği için kredi verilmiyor. Burada çeki ödemediği bilgisinin yanı sıra, neden ödeyemediği bilgisi de yer almalı.

Antalya özelinde, 'turizmdeki kriz döneminde ticarette yaşanan düşüş nedeniyle' denmeli" dedi. Adlıhan Dere, kredi veren kurumların da bu bilgileri göz önünde bulundurması gerektiğinin altını çizdi ve şöyle ekledi:

"Sıkıntının etkisi bittikten sonra esnaf dükkanını açmış, mal alıp ödemelerini yapmaya başlamış mı, bunlara da dikkat edilmeli. 25-30 yıldır ticaretin içinde binlerce çek ödemiş bir esnafın, 3 çeki geciktirdi diye sicili bozulmamalı."

Çözüm Sicil Affında

Dere, sorunun en kesin çözümünün sicil affı olduğunu anlattı. Borcunu yapılandıran esnafın sicilinin temizlenmesi gerektiğinin altını çizen Dere, "Borçlarını yapılandıranları kara listeden kaldıracak bir sicil affı getirilmesi gerekiyor. Kredilerin verilmesi ticaretin önünü açacaktır. Borç yapılandırması bankaları ve piyasaları da olumlu etkileyecektir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım