Menu
RSS

Londra'daki Yangında, Sahura Kalkan Müslümanlar Büyük Bir Faciayı Önledi

Londra'daki Yangında, Sahura Kalkan Müslümanlar Büyük Bir Faciayı Önledi

Londra’daki 24 katlı apartmanda çıkan yangını gece sahura kalkan Müslümanların fark etmesiyle daha büyük bir faciadan dönüldüğü belirtildi. Evening Standard gazetesi gece yarısı başlayan yangının apartmanda yaşayan Müslümanların dumanı fark etmesiyle

vakit kaybetmeden yangını haber verdiklerini bu sayede daha büyük bir felaketten dönüldüğünü yazdı. Apartmandaki duman dedektörlerinin çalışmadığı iddia ediliyor. 

Gazete, bu nedenle uykuda olanların dumanı hissetmediği ancak sahura kalkan Müslümanların uyanık olmalarından dolayı yangını fark ederek yangına erken müdahale edilebildiğini aktardı.

Gece 1 sıralarında çıkan yangında ilk belirlemelere göre en az 12 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişiden haber alınamıyor.

Yakınlarından biri yangının yaşandığı apartmanda oturduğunu söyleyen Ashin Sha Evening Standard gazetesine, ‘’sahura kalktıkları için dumanı fark etmişler ve hemen yangın olduğunu haber vermişler’’ dedi.

Yangının üçüncü veya dördüncü katta çıktığı sanılıyor. Apartmanda yangın güvenliği raporunun geciktirildiği iddia ediliyor.

Diğer yandan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn  Başbakan Theresa May’in yeni kurduğu kabineye danışman olarak atanan eski ev bakanı Gavin Barwell’in Grenfell Apartmanı’ndaki yangın güvenliği raporunun gecikmesiyle ilgili olarak soru sorulması gerektiğini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım