Menu
RSS

Irak'ta Patlama: 23 Ölü 70 Yaralı

Irak'ta Patlama: 23 Ölü 70 Yaralı

Irak'ta terör saldırıları ve şiddet olayları can almaya devam ediyor. Selahattin ve Bağdat'ta bugün meydana gelen olaylarda 23 kişi hayatını kaybederken 70 kişi de yaralandı.

Selahattin polis Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, terör örgütü IŞİD unsurları, Selahattin ilinde saldırı düzenledi. Saldırıda, 20 polis mensubu şehit olurken diğer 40 polis de yaralandı.

Ayrıca Bağdat'ın doğusundaki Ubeydi bölgesinde Şii Asaib Ehli Hak milislerine ait askeri mühimmat ve silah deposunda patlama meydana geldi.

Söz konusu patlama nedeniyle depoda bulunan birkaç adet katyuşa roketi sivillerin yaşadığı yerleşim yerlerine isabet etti. Katyuşa roketlerinin isabet ettiği Meştel ve Fadıliyye semtlerinde 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı ve 25 araçta yandı. Patlama nedeniyle ayrıca 8 bölgede maddi zarar gerçekleşti.

Öte yandan Bağdat'ın kuzeyindeki Seb El Bur bölgesinde bir halk pazarında meydana gelen bombalı saldırıda 1 kişinin ölduğunu diğer 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Patlamadan sonra ambulanslar, polis ve ordu devriyeleri olay yerine gelerek yaralıları çevredeki hastanelere tahliye etti. Bu arada patlama yeri güvenlik güçleri tarafından çember altına alınarak geniş çaplı incelemeler başlatıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım