Menu
RSS

Beklenen Kar Fırtınası Washington’da Hayatı Felç Etti

  • Yazan 
Beklenen Kar Fırtınası Washington’da Hayatı Felç Etti

ABD’nin başkenti Washington’da günler öncesinden uyarısı yapılan kar fırtınası etkisini göstermeye başladı. Ülkenin doğu yakasında 85 milyon insanı etkileyecek kar fırtınasının tam ortasında yer alan Washington'da öğleden sonra başlayan hafif kar yağışı saatler geçtikçe etkisini artırdı. Gece saatlerinde ise tipiye dönüştü.

Kar kalınlığı akşam saatlerinde 25 cm’yi geçti. Yetkililer, fırtınanın cumartesi sabaha kadar şiddetini artırarak devam edeceğini belirtti. Halk, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda uyarılırken, bölge polisi, 841 trafik kazası ve 600 yolda kalan araç tespit ettiklerini açıkladı.

İPTAL EDİLEN UÇUŞ SAYISI 8 BİNE YAKLAŞTI

Fırtına öncesi iptal edilen 4 bin uçuşa bugün itibariyle bir o kadarı daha eklendi. Ülkenin önde gelen havayolu firmaları bölgedeki tüm uçuşlarını iptal ettiklerini duyurdu. İptal edilen uçuş sayısı 7 bin 600'ü geçti.

Kar temizleme araçları gün boyunca şehrin her yanına hazır bekletildi. Alınan sıkı tedbirler ve halkın büyük çoğunluğunun evinden çıkmaması sayesinde trafik akışının aksamasının önüne geçildi.

Fırtına sebebiyle bazı bölgelerde elektrik kesintisi yaşandı. Yaklaşık 120 bin eve bir süre elektrik verilemedi. Daha önce kar kalınlığının en fazla 60 cm’yi bulacağını belirten yetkililer, bu tahminlerini 1 metreye yükseltti.

Yoğun fırtınaya rağmen şehir merkezine gelen kimi vatandaşlar, kara bürünen Washington sokakları ve Beyaz Saray’ın önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Gizli Servis’in Beyaz Saray önündeki güvenlik tedbirlerini artırdığı görüldü.

CHA, İHSAN DENLİ|WASHINGTON

yukarı çık
0
Paylaşım