Menu
RSS

Uluslararası Turizm Fuarının Yıldızı Döşemealtı Oldu

  • Yazan 
Uluslararası Turizm Fuarının Yıldızı Döşemealtı Oldu

Tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken Antalya'nın merkez ilçesi Döşemealtı Belediyesi ilk kez katıldığı EMITT Fuarı'na renk kattı. Tarihi ve doğal güzelliklerin yanında yöresel ve kültürel özelliklerin tanıtıldığı fuarda Döşemealtı Belediyesi'nin standı nar ve halısıyla ilgi odağı oldu.

Yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, Döşemealtı Belediyesi'nin standı, ünlü sanatçıların, siyasetçilerin, turizmcilerin ve vatandaşların beğenisini kazandı.

70 Ülkeden sektör temsilcileri katıldı

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 70 ülkeden sektör temsilcilerini bir araya getiren Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), sona erdi. Dünyanın en büyük 5. fuarı olarak gösterilen EMITT, yaklaşık 100 bin ziyaretçi ağırladı. Fuara bu yıl ilk kez katılan Döşemealtı Belediyesi, halısı, narı, ve kent değerlerinin görsellerle sembolize edildiği standıyla ilgi odağı oldu.

Döşemealtı’nın tarihi, kültürü, doğal güzellikleri tanıtıldı

Kırkgözhan figürlü standa, ilçenin simgeleri arasında yer alan Döşemealtı halısı ile nar yer aldı. Yerli ve yabancı konuklar Evdirhan'ı simgeleyen bölümde fotoğraf çektirdi. Döşemealtı halısının dokunduğu tezgah da merak uyandırdı. Bazı ziyaretçiler, Halı tezgahında hatıra fotoğrafı çektirdi, çok sayıda ziyaretçi halı dokumaya çalıştı. İlçenin simgelerinden nar da standda büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, narların gerçek olup olmadığını dokunarak anlamaya çalışıp, bol bol fotoğraf çektirdi.

Döşemealtı standı büyük sempati topladı

Döşemealtı Belediyesi'nin standı siyasetçiler, turizmciler, yerli ve yabancı konukların yanı sıra İntizar, Ankaralı Coşkun, Kutsi ve Murat Başaran gibi ünlü isimleri de ağırladı. Ulusal medya temsilcilerinin yanı sıra birçok yabancı tv program yapımcıları Döşemealtı Belediyesi standında çekim yaptı. Fuarda ziyaretçilere ikram edilen nar suyu da ağızlarda farklı bir tat bıraktı.

Bölgemizin değerlerini her platformda tanıtmaya devam edeceğiz

Döşemealtı'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer olduğunu ifade eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "EMITT'te yerel kültürler ve değerler ön plana çıktı. Anadolu’daki derin Türk kültürü motiflerinin sergilendiği güzel bir fuar gözlemledik. Fuarın, ilçemizin zenginliklerinin tanıtımı açısından faydalı olacağına inanıyorum.

Döşemealtı’nın değerlerini yerelde olduğu gibi ulusal ve uluslararası ortamlarda tanıtma çabamız YÖREX’de, Şehircilik fuarında olduğu gibi Emitt’de ve diğer organizasyonlarda da devam edecektir”dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım