Menu
RSS

Turgay Genç Ak Parti Grubu'na sert çıktı

  • Yazan 
Turgay Genç Ak Parti Grubu'na sert çıktı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç 3 Milyon borçlanmaya karşı çıkan Ak Parti Grubu'na sert çıktı.. "Belediye'yi borç batağına getirirken aklınız neredeydi" Döşemealtı Belediyesi'nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Turgay Genç başkanlığında yapıldı.

Toplam 13 Madde'nin görüşüldüğü Şubat Ayı Meclisi'nde yatırım harcamalarında kullanılmak üzere başkana borçlanma yetkisinin görüşüldüğü 4. madde tartışmalara neden oldu.

400 Trilyonluk parsel sattılar, 40 Trilyonluk borç bıraktılar ama 3 Trilyonluk borçlanmaya hayır diyorlar..

Belediye'nin 2015 Yatırımlarında kullanmak üzere 3 Milyon 233. 198, 22 Lira borçlanma isteğine Cumhuriyet Halk Partisi kabul, Milliyetçi Hareket Partisi çekimser, Ak Parti Grubu ise red kararı verdi.

Ak Parti grubunun kararını sert sözlerle eleştiren Belediye Başkanı Turgay Genç, "3 Milyon liralık borçlanma yetkisi vermeyenler Belediye'yi bize 30-40 Trilyon borçla bıraktı. Öte yandan bugün ki değeri 400 Trilyon'u bulan 2500 civarında arsayı da parselleyip sattılar. Bu paralar nerede? Hangi yatırımları yaptılar? bütün bunların hesabını halkımıza verecekler" dedi.

Belediye'nin 2014 Yılı Bütçesi 70 Milyon ama geliri 32 Milyon..

Döşemealtı Belediyesi'nin geçmiş dönem bütçesinin arsa satışlarına endeksli yapıldığını da açıklayan Belediye Başkanı Genç, "Belediyenin 2014 Yılı bütçesi 70 Milyon Lira, gelirlere bakıyoruz 32. 331.982, 27 Lira. Arada 40 Milyon gibi büyük bir fark var. Peki bu farkı nereden kapatıyorlar tabi ki belediyenin parsellerini satarak. Döşemealtı, Türkiye'nin en zengin İlçelerinden birisiyken 5 yılda 2-3 Milyon'a muhtaç belediye durumuna düşürdüler, bunun günahı da vebali de geçmiş yönetimindir" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın yatırımı yok..

Ak Parti Grup Sözcüsü İsmail Tosun'un Sağlık tesis alanını, özel sağlık alanına çevirdiniz söylemine de cevap veren Belediye Başkanı Genç, "Hükümet olarak siz Sağlık tesis alanına Devlet Hastanesi yaptırabiliyor musunuz?, Sağlık Bakanlığı'na gidiyorum benim bölgemde böyle bir yatırımlarının olmadığı cevabını alıyorum. Bakanlığın yatırım planında yok diye benim vatandaşım sağlık hizmeti almasın mı, bunu mu istiyorsunuz? O zaman halkıma sağlık hizmeti verecek özel hastane projeme engel olmayacaksınız" sözlerine yer verdi.

Belediye'nin kaynakları heba edildi..

Belediye Başkanı Turgay Genç konuşmasının devamında da; "şuan borçlanmaya yetki vermemelerini esefle kınıyorum. Bu belediyenin 400 trilyon liralık havaya uçan kaynağını devamlı gelir yaratacak şekilde kullansaydılar en önemlisi de söylediklerimiz dikkate alınsaydı bugün Döşemealtı belediyesinin geliri 30 milyon değil 50-60 milyon olurdu. 30 Milyonluk bölüm sabit giderlere harcanır, devamlı gelirlerle de İlçemize yatırım ve proje yapma imkanı sağlanırdı. Kaldı ki bölgemize yapacağımız onlarca çalışma da bir şekilde engellenmekte"

3 Trilyon nerede kullanılacak..

Belediye Başkanı Turgay Genç yaklaşık 10 aylık dönem de geçmiş yönetimden kalan borcun 6 milyon lirasının ödendiğini borçlanma ile bankalardan gelecek 3 Milyon liranın bir kısmı ile Kaymakamlık önünde ki yolun çağdaş ve modern hale getirileceğini, yine kaymakamlık önünde parkın yapılacağını ve halka kazandırılacağını, Bademağacı Mahallesi'nin hiçbir alt yapısı olmadan yapılmış giriş ve çıkış yolunun yapılacağını söyledi. Ayrıca Belediye'ye sürekli gelir getirecek bordür taşı imalatı ile asfalt plenti tesisinin kurulumunda kullanılması planlanıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım