Menu
RSS

EMITT’te Döşemealtı Belediyesi Rüzgarı

  • Yazan 
EMITT’te Döşemealtı Belediyesi Rüzgarı

Turizm sektörünü aynı platforma buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) katılan Döşemealtı Belediyesi’nin standı, yerli ve yabancı konukların akınına uğradı. Özellikle Döşemealtı halısının dokunduğu tezgahı ilgiyle izleyen konuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ulusal ve yerel medya temsilcileri, tv programcıları da standa çekim ve röpartaj yapıp, Döşemealtı ile ilgili bilgiler aldı.

Dünyanın sayılı fuarları arasında gösterilen ve 31 Ocak Pazar akşamına kadar açık kalacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda ilçenin tanıtımı için stand açan Döşemealtı Belediyesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Konuklar, özellikle Döşemealtı halısının dokunduğu tezgahı ilgiyle izledi. Diğer bölgelerden gelen yöresel kıyafetli fuar görevlileri, Döşemealtı halısı dokuyup, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEDYA MENSUPLARININ DA DİKKATİNİ ÇEKTİ

Döşemealtı Belediyesi’nin standı, sadece konukların değil medya mensuplarının ilgisini çekti. Ulusal medya temsilcilerinin yanı sıra Siirt Kanal 56, Muğla Kanal F temsilcileri,fuarın sponsorlarından Holiday Medya ile bazı tv program yapımcıları Döşemealtı Belediyesi standında çekim yaptı. Medya mensupları stand görevlileriyle röportaj yapıp, Döşemealtı hakkında bilgi aldı.

YABANCI KONUKLAR İLGİYLE İZLEDİLER

Bulgaristan’dan fuara katılan Boyan Pavlov Tanchev, Döşemealtı halısının dokunduğu tezgahı izledi. Kendisinin halıcıkla uğraştığını ifade eden Tanchev, halı tezgahında dokuma yaptı. Tanchev, “İlk kez Türkiye’ye geliyorum. Başka yerlerde halının nasıl dokunduğunu gördüm. Döşemealtı halısı dokuması gerçekten zor. Kendi dokuduklarımız kilim halinde ve yapımı daha kolay’ dedi.

NAR SUYU VE DÖŞEMEALTI HALISINA HAYRAN KALDILAR

Ukraynalı turizmciler Nalyvaiko Daria ve Olga Solodova da Döşemealtı Belediyesi’nin standındaydı. İki turizmci halı dokumaya çalışıp, hatıra fotoğrafı çektirdi. Daria ve Solodova halı dokumanın zor olduğunu belirtti. Nar suyu ikram edilen Ukraynalı turizmciler, nar suyunun lezzetine hayran kaldı.

yukarı çık
0
Paylaşım