Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Döşemealtı’nın İlk Genç Vekilleri Belirlendi

Döşemealtı’nın İlk Genç Vekilleri Belirlendi

Döşemealtı Belediyesi gençlerin kamusal politikalara katkı sağlamaları için geliştirdiği Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) kayıtları sona erdi. Hafta sonu yapılan mülakatlarda ise 1'i engelli kontenjanından 25 erkek ve 25 kız vekil seçimi yapıldı.

Seçilen vekiller 6 Mart tarihinde ilk Gençlik Meclisi Genel kurulunu yaparak kendi yönetimlerini belirleyecekler.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ilçe gençlerinin kentin yönetiminde söz sahibi olabilmeleri için destek verdiği DÖGEM Projesi büyük ilgi gördü. Yaşları 14-25 yaş arasında 171 kişi genç vekil olabilmek için başvuru yaptı. Başvuru yapan gençler hafta sonu da mülakat için Döşemealtı Belediyesine davet edildi. Belediye Meclis salonunda yapılan mülakatları Belediye Başkanı Turgay Genç'te izledi.

Mülakatlar, Proje koordinatörü Caner Erdoğan, , Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Koray Duman Döşemealtı Belediyesi Hukuk İşyeri Müdürü Murat Özdemir, EFEM Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü yöneticisi Necla Turan’dun oluşan bağımsız seçim komitesi tarafından yapıldı.

Tek tek mülakata alınan gençlerden önce kendilerini tanıtmaları istenirken daha sonra da DÖGEM'e neden katılmak istedikleri, vekil seçilmeleri halinde neler yapmak istedikleri gibi sorular yöneltildi. Vekil adaylarının verdikleri cevaplar seçici kurul tarafından değerlendirildi ve en yüksek puanı alan 50 genç 2016 yılının Genç Vekilleri olarak belirlendi.

Döşemealtı Belediyesi Gençleri önemsiyor ve destekliyor…

DÖGEM Mülakatlarına katılan gençlerin büyük bir bölümü rahat ve kendilerinden emin tavırlarıyla dikkat çekerken, bazıları da heyecanlandı. Seçim komitesi şarkı ve şiir okuma yeteneği olan gençlere de fırsat verip hünerlerini göstermelerine yardımcı oldular.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ruhuna uygun olarak planlanan, hiçbir siyasi partiye yada güce endeksli olmayacak Gençlik Meclisi için ayrıca yedek vekillerde seçildi. Katılım zorunluluğunun bulunduğu meclis toplantılarını aksatan vekillerin yerine geçecek yedek vekillerde yönetime katkı sağlayacak.

6 Mart tarihinde yapılacak ilk genel kurulda kendi yönetimini belirleyecek olan Döşemealtı Gençlik Meclisinin alacağı her karar BelediyeMeclisi’nde tavsiye niteliği taşıyacak. Seçilen her vekil Avrupa’da eğitim seminerlerine katılacak ve akademi bünyesinde ücretsiz olarak sosyal, kişisel, mesleki eğitimleri alacak Mülakat ve kura çekimlerinin ardından seçilen 50 genç vekil, CV oluşturma ve Mülakat, Vatandaşlık Hakları, Girişimcilik, Kentlilik ve Yerel Yönetim, Liderlik, Motivasyon, Diksiyon, Etkili İletişim Becerileri, Sosyal Medya ve Temel İşaret Dili Eğitimi görecek.

Üniversiteli de var Liseli Gençlerde…

Döşemealtı sınırlarında yaşayan gençlerin dahil edildiği projeye 32 mahalleden 22 mahalleyi temsilen 82’si kız, toplam 171 kişi kayıt yaptırdı.

Seçilen 50 vekilin yaş ortalaması 19.22 olarak belirlendi. Genç vekillerin büyük bir bölümü başta Akdeniz Üniversitesi olmak üzere Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mezun olmuş yada halen okumakta olan öğrenciler ile Döşemealtı’nda ki lise ve dengi okullarda eğitimleri devam eden gençlerden oluşuyor.

yukarı çık
0
Paylaşım