Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Döşemealtı'ndan İtalya'ya Dostluk Köprüsü

Döşemealtı'ndan İtalya'ya Dostluk Köprüsü

Döşemealtı Belediyesi ile İtalya'nın Fano Belediyesi ile 'İyi Niyet Protokolü' imzalandı. Döşemealtı Belediyesi öncülüğünde İtalya'ya kardeş kent ilişkilerini geliştirmek amacıyla kültürel gezi düzenlendi.

Geziye Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül'ün yanı sıra Döşemealtı Belediyesi meclis üyesi Arzu Yıldırım, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Yanar, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Burak Öztürk ve Park Bahçeler Müdür Vekili Sevgi Biçer Türkay'ın katıldı.

Gezi kapsamında ilk Ancona Teknik Üniversitesi'ni ziyaret eden Döşemealtı heyetine, mimarlık fakültesi son sınıf öğrencileri 'Sürdürülebilir Şehir Döşemealtı' konulu sunum yaptı.

İlçenin tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle tarımsal zenginliklerinin ele alındığı workshop sonrası Kaymakam Mehmet Baygül ve meclis üyesi Arzu Yıldırım, Üniversite yetkililerine ve öğrencilere sunum için teşekkür etti, Döşemealtı halısı hediye etti.

'İyi Niyet Protokolü' İmzalandı

Ziyaret ve çalışma gezilerinin üçüncü günü için Fano kentini ziyaret eden heyet, Belediye Başkanı Massimo Seri tarafından karşılandı. 'Kardeş Şehir' anlaşması öncesi Belediye Başkanı Massimo Seri ile meclis üyesi Arzu Yıldırım 'İyi Niyet Protokolü' imzaladı.

Başkan Seri, Yıldırım'a şilt verirken, Yıldırım da Döşemealtı halısını hediye etti. Yıldırım, Başkan Seri ve beraberinde 50 öğrenciyle gelecek yıl yapılacak 2017 yılında ki 23 Nisan Törenleri için Antalya'ya davet edildi.

Urbino Üniversitesi arkeoloji bölümünü de ziyaret eden heyet, bölüm başkanı Oscar Mia eşliğinde 'Tarihi Kent Kalıntıları' sergisini gezdi, ardından Termessos Antik Kenti su şebekesi ile Libya'da bulunan 'antik kentlerin su şebekelerinin benzerlikleri' konulu sunum izlendi.

İtalyan iş adamı Livinio Manconi ise Döşemealtı'nda, 'Mermer-Taş İşçiliği ve Restorasyon Okulu' açılmasının önemine işaret etti.

San Marino Eş Başkanları Marino Riccardi ve Fabio Berardi de Döşemaaltı heyetini kabul etti. Heyet, Türkiye, Antalya ve Döşemealtı hakkında bilgiler paylaşarak, eş başkanları Türkiye'ye davet etti.

Bazı iş adamlarıyla da görüşmeler yapan heyet, Pesaro Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.

Oda Başkanı Alberto Drudi, Valilik Temsilcisi Dott Capponi, Birlik Başkanı Angela Tringali ve İşadamı Marco Mantagna, Türkiye genelinde ticari yatırımlar konusunda işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Son olarak Floransa'yı ziyaret eden heyet, geziyi tamamlayarak ilçeye döndü. Meclis Üyesi Arzu Yıldırım, Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret ederek, gezi hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Turgay Genç, OHAL nedeniyle geziye katılamadığını kaydetti. Başta Kaymakam Mehmet Baygül olmak üzere heyet üyelerinin birer kültür ve tanıtım elçisi olarak ellerinden geleni yaptığını kaydeden Başkan Genç, "Amacımız da tam da buydu. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım