Menu
RSS

Döşemealtı'nda 'Hasta Nakil' Bu Yıl 220 Kişiye Hizmet Verdi

Döşemealtı'nda 'Hasta Nakil' Bu Yıl 220 Kişiye Hizmet Verdi

Döşemealtı Belediyesi'nin hasta nakil ambulansı ile 2016 yılında 141, 2017 yılı Ocak-Kasım döneminde ise 220 hasta evlerinden alınarak çeşitli sağlık kuruluşlarına taşındı.Döşemealtı Belediyesi bünyesinde geçne yıl faaliyete başlayan hasta nakil ambulansıyla,

acil müdahale gerektirmeyen, stabil yatağa bağımlı ancak sedyeyle nakledilmesi gereken hastaların evden hastaneye, hastaneden eve taşınmasını sağlıyor.

Hasta Naklinde Kolaylık

Yaşlı, engelli, yatağa bağımlı hastalar, tam ya da kısmi felçli olan hastalar ile yatarak nakil edilmesi gereken hastaların nakillerini sağlayan ambulans hizmetinden yararlanmak isteyenler, (0 242 ) 421 30 55 numaralı telefondan belediye sağlık birimine ulaşıyor.

Hafta içi ve mesai saatlerinde hizmet veren ambulans gelen talepler doğrultusunda hastalara yönlendiriliyor. Döşemealtı Belediyesi hasta nakil ambulansı ile 2016 yılında 141 hasta nakli gerçekleştirilirken 2017 yılı Ocak-Kasım itibariyle bu sayı 220'ye çıktı.

Bugüne kadar 361 hasta, çeşitli sağlık kurumlarına nakledildi.

Sosyal Belediyecilik

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Hasta nakil ambulansı ilçemizde büyük bir eksiklikti. Geçtiğimiz yıl, sosyal belediyecilik hizmetlerimize bir yenisini daha ekleyip, belediye bünyesine kattığımız ambulansla bu eksikliği giderdik.

Hastaların evden hastaneye, hastaneden eve ulaşımlarını güvenli bir şekilde sağlıyoruz. Ambulans hizmetiyle hasta ve hasta yakınlarından olumlu tepkiler alıyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım