Menu
RSS

Döşemealtı'na Yeni Meydan

Döşemealtı'na Yeni Meydan

Döşemealtı Belediyesi tarafından Çığlık-Orta Mahalle'de devam eden kent meydanı ve çok amaçlı kapalı pazar yeri inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Döşemealtı Belediyesi'nin 32 Mahalleye yönelik alt ve üst yapı yatırımları devam ediyor. Büyükşehir Yasası ile Belde Belediyesi statüsünden mahalleye dönüştürülen Çığlık-Orta Mahalle'de yapımına kısa süre önce başlanan çok amaçlı kapalı pazaryeri ve kent meydanı projesi bitme aşamasına geldi.

Orta Mahalle başta olmak üzere Çığlık bölgesinin tamamına hizmet verecek kapalı pazaryeri toplam 1050 metrekare alan üzerine kuruldu. 50 esnafın tezgah kurabileceği kapalı pazaryeri haftanın diğer günlerinde de bölge halkının düğün, nişan, mevlit ve benzeri organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Pazaryeri içerisinde mutfak, idari bölüm ile bay ve bayan tuvaleti de bulunuyor.

Sosyal Yaşam Alanı

Pazaryerinin yan tarafına yapılan mahalle meydanı ise bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda projelendirildi. İçerisinde 8 dükkan, 1 büfe, çocuk oyun alanları, dinlenme ve gezi alanları ve fitness aletlerinin bulunduğu meydan, özellikle yaz aylarında halkın keyifli vakit geçirebileceği sosyal yaşam noktası olacak.

yukarı çık
0
Paylaşım