Menu
RSS

Döşemealtı'na Kış Makyajı

Döşemealtı'na Kış Makyajı

Döşemealtı Belediyesi, kışın gelmesiyle birlikte cadde, sokak ve parklardaki ağaçları budanması, kuruyan bitkilerin sökülerek yerine yenilerinin dikilmesi için çalışma başlattı.

Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçedeki 82 park ve yeşil alanlarda kent estetiğini artırmak için 50 bin menekşe ardıç, aslan ağzı ve portakal çiçeği dikimi ve refüjlerde çiçeklendirme çalışmalarını bitirdi.

Dikim sezonunun bitmesinin ardından ilçede kış makyajına başlayan ekipler 103 personelle başta Atatürk ve Palmiye caddeleri başta olmak üzere kentin tüm noktalarındaki refüjlerde okul, cami ve benzeri kamusal alanlarda ağaç budamalarına başladı.

İlçe genelindeki tüm park ve bahçelerde bakım onarım yapan ekipler, aynı zamanda bozulan ya da tehlike yaratan çocuk oyun parkları ve kent mobilyalarını da tamir ediyor. Döşemealtı'nda yeşillendirme çalışmaları belediyeye ait 2 ayrı serada üretilen bitki ve fidanlarla yapılıyor.

Ağaçlar Tek Tek Budanıyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan ilçenin yeşil alanlarının daha da artırılması için özel olarak oluşturulan seralarda bölge yapısına uygun 25 bin bitki çeliği alındı. Çelikleme işleminde yüzde 95 başarı sağlanırken yıl içerisinde 100 bin bitki çeliği alınmasının planlandığını söyleyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri özellikle kış mevsiminde kentin estetiğinin korunabilmesi için ağaçlarda modern budama teknikleri ile çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

yukarı çık
0
Paylaşım