Menu
RSS

Döşemealtı Hastanesine Kavuşuyor

Döşemealtı Hastanesine Kavuşuyor

Döşemealtı Belediyesi, ihalesi gerçekleştirilen Döşemealtı Termessos Hastanesi’nin inşaatı 10 ayda tamamlamayı planlıyor. Döşemealtı’nın en büyük eksikliği olarak kabul edilen hastane için geri sayım başladı.

Döşemealtı Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı hastanenin ihalesi yapıldı. 10 ay gibi kısa bir sürede inşaatının tamamlanması hedeflenen hastane, Döşemealtı’nın ilk tam donanımlı sağlık tesisi olacak.

Toplam 11 bin 715 metrekare alan üzerine inşa edilecek hastanede 27 adet yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 17 adet yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 4 adet yataklı izolasyon ünitesi ve 27 yataklı hasta odası olmak üzere toplam 75 yatak kapasiteli olacak. Antalya-Burdur karayoluna yakın olması nedeniyle aynı zamanda trafik hastanesi olarak hizmet verecek.

İnşaatı 10 Ayda Tamamlanacak

İhalesi Döşemealtı Belediyesi’nin şirketi olan Döşemeyol A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve 6 firmanın katıldığı Döşemealtı Hastanesi’nde ihale komisyonunun teknik incelemesinin ardından yer teslimi yapılarak temel atma aşamasına geçilecek.

İnşaat tamamlandıktan sonra hastanenin işletmesini üstlenecek olan firma binanın tefrişatını yapacak ve gerekli tüm tıbbı cihazları temin edecek.

En Büyük Sorunu Çözüyoruz

Döşemealtı’nın en büyük sorunu olan hastaneyi bölgeye kazandırabilmek için 2 yıldır çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Turgay Genç, “Antalya’nın en büyük merkez ilçesi olmamıza rağmen bölgemizde tam donanımlı hastane yok.

İnsanlar hastalandığında, yaralandığında ya da acil bir sağlık sorunu yaşadığında 20-25 kilometre uzaklıktaki hastanelere gitmek zorunda kalınıyordu. Bu sorunu çözmek için mesai arkadaşlarımla gece gündüz çalıştık ve geçtiğimiz günlerde de ihalesini gerçekleştirdik.

Hastane binasını 10 ayda tamamlayıp işletmeciye teslim edeceğiz. İşletmeci hastaneyi hazır hale getirir getirmez halkımızla birlikte hizmete açacağız” dedi.

Döşemealtı Termessos Hastanesi

Döşemealtı Hastanesi’nin bodrum katı; 5 adet ameliyathane, sterilizasyon, 15 adet yeni doğan yoğun bakım ve bu bölüme ait 2 adet izolasyon odası ile 27 adet yoğun bakım yatağı ve bu bölüme ait 4 adet izole odadan oluşacak.

Aynı katta mikrobiyoloji ve biyokimya laboratuvarları, MR, tomografi, röntgen, kemik dansimetri ve USG görüntüleme merkezi yer alırken hastaneye ait teknik merkez, morg ve sığınak bulunuyor.

Zemin katta ise acil servis, ayakta ve sedye ile hasta girişi, yatak bloğu girişi ve poliklinik girişleri katlara ulaşımı sağlayacak 3 adet bin 600 kilogramlık sedye asansörü, 2 adet 800 kilogramlık personel asansörü ve 2 adet merdiven bulunuyor. Acil bölümde; triyaj, müdahale, muayene, 5 yataklı müşahede odası ve canlandırma bölümleri ile bu bölümlere hizmet verecek yardımcı birimler yer alıyor. Aynı katta; kadın doğum, çocuk polikliniği ile diğer poliklinik hizmet üniteleri bulunacak.

  1. Kat: Gastroentoloji ve endoskopi polikliniği ile bu bölüme ait 7 adet yataklı gözlem odası ve diğer polikliniklerden oluşuyor. Katta ayrıca bekleme bölümleri, WC, yardımcı bölüm üniteleri yer alıyor.
  2. Kat: Doğumhane ve hasta yatak odaları ile sistem odası bu katta. Doğumhanede 3 adet doğum salonu, anne ve bebek uyum odası, SDL odaları ve hemşire istasyonu ile bu bölümlere ait yardımcı mekanlar var. Hasta yatak odalarında refakatçilerin de kalabileceği 3 adet süit oda ile 9 adet tek kişilik hasta odası ve 1 adet engelli hasta odası da bu katta olacak. Ayrıca engelli vatandaşlar için içerisinde WC ve duş olan yatak odaları bulunacak.
  3. Kat: İdari bölümler, yönetim, toplantı odası, estetik, cildiye polikliniği ve fizik tedavi bölümü poliklinikleri ve tedavi bölümleri ile yardımcı bölümler ve hemşire istasyonları bu katta yer alacak.
  4. Kat: 96 kişilik yemekhane, mutfak ve kafeteryanın yanı sıra refakatçilerin de kalabileceği 3 adet süit oda, 9 kişilik hasta odası ve 1 adet engelli hasta odası yer alıyor. Aynı şekilde her hasta odasında WC ve duş bölümleri mevcut.

Çatı katında ise 2 adet soğutma grubu ile klima santralleri ve çamaşırhane bulunacak.

yukarı çık
0
Paylaşım