Menu
RSS

Döşemealtı Hastanesi Tam Gaz İlerliyor

Döşemealtı Hastanesi Tam Gaz İlerliyor

Döşemealtı Belediyesi tarafından ilçenin eksikliklerini gidermeye yönelik başlatılan dev bütçeli yatırımlar baş döndürüyor.

Hastane inşaatından Gençlik Merkezine, kapalı pazaryerlerinden meydan yatırımlarına kadar onlarca projenin devam ettiği Döşemealtı’nda İlçe adeta şantiyeye döndü.

Temele 3 Bin Metreküp Beton…

Döşemealtı Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılmak için projelendirilip inşaatına başlanan Döşemealtı Hastanesi’nde ilk aşama olan zemin açma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte demir kalıplar döşendi ve 2 gün boyunca 3 bin metreküpün üzerinde beton döküldü.

Kolonlara Başlanacak…

10 Ay gibi rekor sürede tamamlanması hedeflenen hastane inşaatında çalışmalar planlı ve programlı bir şekilde aralıksız devam ediyor.

Zemine dökülen beton kuruduktan sonra bodrum katının perde ve kolonlarına sonra da duvarların örülmesine başlanacak.

Halkın İlgisi Büyük…

Antalya’nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı’nın ilk tam teşekküllü hastanesini görmek isteyen vatandaşlar, Yeniköy Mahallesinde ki inşaat alanına giderek çalışmaları yerinde inceliyor.

Hastane inşaatı sayesinde demircisinden, kalıpçısına, duvarcısından betoncusuna kadar onlarca insan istihdam imkanı buluyor.

75 Yatak Kapasiteli İlk Hastane…

Nitelikleri itibariyle Avrupa standartlarına göre projelendirilen Döşemealtı Hastanesi toplam da 11 bin 715 metrekare alan üzerine inşa ediliyor.

Döşemealtı Hastanesi’nde 27 adet yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 17 adet yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 4 adet yataklı izolasyon ünitesi ve 27 yataklı hasta odası olmak üzere toplam 75 yatak kapasitesi ile İlçenin ve yakın bölgenin tamamına hizmet verebilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım