Menu
RSS

Döşemealtı Belediyesi’nden Yeni MOBESE Sistemi

  • Yazan 
Döşemealtı Belediyesi’nden Yeni MOBESE Sistemi

Döşemealtı Belediyesi bir ilke daha imza atarak güvenlik kamera sistemini eski köy statüsünde ki mahallelere de kurmaya hazırlanıyor. Fizibilitesi tamamlanan ilave MOBESE sistemi ile 150 olan kamera sayısı 200’e çıkartılacak.

Yaklaşık 1 Milyon liralık yatırım..

Halen 150 kamera ile Döşemealtı İlçesi’nde hizmet veren mobese sistemi 20 ayrı noktaya 50 tane daha yerleştirilmek suretiyle 200’e çıkartılacak. Tüm alt ve üst yapısıyla birlikte yaklaşık 1 Milyon Lira yatırımla kurulacak yeni MOBESE sistemi ile Döşemealtı İlçesi’nin hemen hemen tamamı 7 gün 24 saat izlenebilecek.

Gece ve gündüz kayıt yapabilecek..

Döşemealtı halkının isteği doğrultusunda Döşemealtı Belediyesi’nin imkanlarıyla 20 ayrı noktaya yerleştirilecek mobese kameraları yüksek çözünürlüklü ve gece-gündüz kayıt yapabilecek. Ayrıca kamera sistemi kablosuz olarak planlanmış olup görüntüler Wireless AP sistemi ile kumanda merkezine iletilebilecek.

Halkımızın huzuru ve güvenliği bizim için önemli..

Döşemealtı’nda ki mevcut kamera sistemine yapılacak ilavelerle İlçe’de güvenlik standartlarının üst noktalara taşınacağını söyleyen Belediye Başkanı Turgay Genç, “Halkımızın güvenliği, huzuru ve refahı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan mevcut MOBESE sistemine ilaveten 20 ayrı nokta da 50 tane daha kamera kurmak için gerekli çalışmaları tamamladık ve ihale aşamasına gelindi. Burada ki amaç tıpkı İlçe Merkezinde olduğu gibi eski köy yerleşkelerini de güvenlikli hale getirmek, bu sayede her türlü hırsızlık ve benzeri durumlarda kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaktır” dedi.

Döşemealtı ilçesi, fiber optik alt yapısına kavuşuyor..

Yeni Kamera sistemi , Kaymakamlık ve Jandarma Komutanlığı yeni yerleşkesi arasında tesis edilecek fiber optik kablo ile mevcut sisteme de dahil edilebilecek. Böylece Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı arasında fiber optik bağlantısı da tamamlanmak suretiyle İlçe’nin önemli bir eksikliği de ortadan kaldırılmış olacaktır.

yukarı çık
0
Paylaşım