Menu
RSS

Döşemealtı Belediyesi’nden Öğrencilerin Çevreci Projesine Destek

  • Yazan 
Döşemealtı Belediyesi’nden Öğrencilerin Çevreci Projesine Destek

Bahçeşehir Koleji Röpriz Grubu öğrencileri takım koçu Ali Döğücü ile birlikte Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın'ı ziyaret etti. Öğrenciler, Başkan Yardımcısı Alın'a hazırladıkları "Çöpe Çözüm, Çöpte Çözüm" projesini sundu ve destek istedi. Başkan Yardımcısı Alın, projenin geliştirilmesi noktasında işbirliği yapılacağını ve öğrencilere destek verileceğini söyledi.

Yerel yönetim-öğrenci işbirliği..

Proje kapsamında akıllı çöp bidonu geliştiren öğrencilerden Arda Özuslu, çocuklara çevre bilincini kazandırmak için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi. Akılı çöp bidonlarının çocuk parklarında, insanların piknik yaptığı alanlarda kullanılabileceğine dikkat çeken Özuslu, ". Bu alet sayesinde hem çocuklar çevre bilinci kazanarak büyüyecek hem de müzikle sokaklara bir nebze olsun neşe gelmiş olacak" dedi.

Günümüz gençlerinin müzik zevklerini dışa yansıtmayı sevdiğini dile getiren Umay Kaya, " O yüzden biz de böyle bir proje düşündük. Adımızn röpriz olmasının nedeni, röpriz müzikte başa dönmek anlamına geliyor. Bizim de projemiz geri dönüşümle ilgili olduğu için bu ismi verdik" dedi.

Enerjisini güneşten alacak..

Projede yer alan öğrencilerden Baran Batı, çöp kutusunun çalışma mantığını şu sözlerle anlattı:" Çöp bidonu altındaki sensörler sayesinde önünden geçen bir insan olduğunda çöpünü bana at çöpünü bana at diye sesli uyarı veriyor. Özellikle küçük çocukları çöplerin çöp kutularına atılmasını yönlendiriyor. Çöp belirli seviyeye geldiğinde ise; çöp atan son kişi panelden müzik seçebiliyor. Çöp toplama araçları gelene kadar o müzik çalıyor. Ve çöp toplandığında her şey başa dönüyor. Projenin bir başka önemli tarafı da çöp bidonlarının sarf edeceği enerjiyi güneşten alacak olması”

yukarı çık
0
Paylaşım