Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Döşemealtı Belediyesi Görme Engellileri Unutmadı

  • Yazan 
Döşemealtı Belediyesi Görme Engellileri Unutmadı

Döşemealtı Belediyesi, 7-14 Ocak tarihlerini kapsayan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle görme engellileri ve ailelerini ağırladı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, engellilere konuşan saat ve beyaz baston hediye etti. Kaldırımlara yapılan araç parklarından şikayet eden görme engelliler, kaldırımları, yolları ve diğer sosyal alanları engellilere yönelik düzenleyen ve örnek çalışmalara imza atan Başkan Genç'e teşekkür etti.

Kaldırımlara yapılan hatalı araç parklarına dikkat çekmek için anons yapılması konusundaki talebe olumlu yanıt veren Başkan Genç, üniversite öğrencisi oğlunu okutabilmek için iş isteyen bir veliyede sahip çıkarak burs sözü verdi.

Özel buluşma..

Döşemealtı Belediyesi, 7-14 Ocak tarihlerini kapsayan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında, görme engelliler ve aileleri ile görme engellilere yönelik çalışan derneklerin temsilcilerini ve üyelerini kahvaltıda bir araya getirdi. Programa Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Altınokta Körler Derneği Başkanı Rahim Eski, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Kamil Çam ve Derneğin Genel Sekreteri Mehmet Kahramanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Zekeriya Altun katıldı.

Kaymakam Baygül, “Acımak yerine birlikte yaşayabilmek önemli..

Engelliliğin hayatın ve toplumun bir gerçeği olduğuna vurgu yapan Kaymakam Mehmet Baygül, herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekti. Baygül, "Engellilere acımak yerine üzülmek yerine onlara nasıl yaşanabilir bir hayat sunabiliriz, nasıl hayatlarında yaşarken kolaylaştırabiliriz ve gerçekten nasıl yardımcı olabiliriz bunları düşünmek lazım. Bu organizasyonun birlik beraberlik içinde, birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı bulacağınızı düşünüyorum. Engellerimizi azaltarak acılarımızı üzüntülerimizi paylaşarak daha yaşanır bir dünya daha yaşanır bir Döşemealtı'nı beraber oluşturabiliriz " dedi.

Engelleri beraberce aşmak için çalışıyoruz..

Herkesin birer engelli pozisyonuna düşebileceğini belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bu bilinçle hareket ettiklerini söyledi. Engelli olmak kadar engelli ailesi olmanın zorluklarına işaret eden Başkan Genç, " Belediye başkanı olarak temel sorumluluğumuz olan yaşadığımız her türlü alanı, ortamı ve sosyal alanlarımızı sizlere yönelik,sizlerin yaşayabileceği, paylaşabileceği alanlara dönüştürmekte benim birinci önceliğimdir. Bunun için şu an yaptığımız yoldan kaldırıma, projelendirdiğimiz tüm çalışmalarda projelerde önceliğimiz engelli vatandaşlarımızın da kullanılabilirliğini sağlamak. Bu da en büyük görevimiz. Tüm projelerimizde de bunu öngörerek yol kat ediyoruz. Engelli vatandaşlarımıza özel parklar yaşam alanlarını oluşturmak için ciddi bir efor harcıyoruz" dedi.

Belediyemizin duyarlılığı bizi mutlu ediyor..

Katılımcılar adına söz alan Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Kahramanoğlu, Döşemealtı'ndaki bir ortaokulda Türkçe Öğretmeni olarak görev yaptığını Söyledi. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in engellilere yönelik çalışmalarının kendilerini memnuın ettiğini dile getiren Karamanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye Başkanımızın mimar olmasında bunun etkisi var sanırım.. Döşemealtı'nda Yeniköyde yürüdüğüm zaman Antalya merkezde birçok yerde olamayan düzenli kaldırımlara rastlamak mümkün. Engelli yollarına önem verilmiş. Bu mükemmel bir şey. Özellikle yeni kentleşen bir şehrin bu kadar düzenli olması güzel olması bizi memnun ediyor. Belediyemizin çalışmalarını takdir ediyoruz.

Araçların kaldırımlara park edilmesinden şikayetçiyiz..

Bu haftada göz sağlığının önemi ve görme engellilerin sorunları konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan Kahramanoğlu, kaldırıma park etmiş araçlar ile esnaflar tarafından kaldırıma konulan masa ve sandalyelerin görme engelliler açısından yarattığı sıkıntılara dikkat çekti.

CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun, belediyenin sokak düzenlemelerinde ve yeni yapılacak tüm projelerinde engellileri dikkate aldığı için Başkan Genç'e teşekkür etti.

Belediye hopörlerinden anons yapılacak..

Programın sonunda, mikrofonu alan Başkan Genç, görme engellileri tek tek dinledi. Kaldırım işgalleri nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatan görme engelli İbrahim Kocaoğlu, kaldırımlara araç park edilememesi noktasındaki duyarlılığı artırmak için anons yapılmasını istedi. Başkan Genç, bu talebe, " Sıkıntıları en iyi yaşayan bilir sizlerin önerilerini not alacağım. Mümkün olduğu sıklıkla bu anonsları yaptıracağım' dedi. Genç, sağır dilsiz gece körlüğü bulunan 44 yaşındaki bir kişinin ailesine de tekerlekli sandalye temini noktasında yardımcı olacaklarını dile getirdi.

Başkan Genç’den iki ayrı müjde..

Cemal Kahraman, Üniversiteli oğlunu okutabilmek için Başkan Genç'ten iş istedi. Bu konuda Kahraman'a yardımcı olmaya çalışacaklarını belirten Başkan Genç, ' Öğrenci kardeşimize de bursu bizzat ben vereceğim' dedi.

Doğuştan görme engelli Ayşe Kara, Döşemealtı'nda ilk kez böyle bir organizasyon yapıldığını kaydederek, görme engellilerin sosyalleşip dışarı çıkmasını istedi. Başkan Genç ise, engelli olmanın sosyal yaşamdan kopmak anlamına gelmediğini söyledi. Genç, bir de türkü söylemesini istediği Kara'yı, belediyenin düzenlediği programlarda türkü söylemeye davet etti.

Başkan Turgay Genç, özellikle hastaneye ulaşımda zorluklar yaşadığını ifade eden görme engelli bir çocuğu bulunan anneye, belediyeye ait hasta nakil aracıyla bu konuda destek olabileceklerini söyledi.

Duygusal anların da yaşandığı kahvaltıda görme engelliler ve aileleri gözyaşlarını tutamadı. Programın sonunda Başkan Genç, konuşan saat ve beyaz baston dağıttı.

yukarı çık
0
Paylaşım