Menu
RSS

Başkan Genç, Berberleri Dinledi

Başkan Genç, Berberleri Dinledi

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya Berberler Odası'nın düzenlediği toplantıda ilçede faaliyet gösteren berberin sorun ve taleplerini dinledi.

Antalya Berberler Odası'nın Döşemealtı'nda faaliyet gösteren 35 üyesinin katılımıyla düzenlediği toplantıya, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç konuk olarak katıldı. Esnafın sıkıntı ve taleplerini dinleyen Başkan Genç, ilçeyi geleceğe taşıyacak vizyon projelerini anlattı.

Oda Başkanı Yüksel Uzun, üyeler arasında birlik ve kaynaşmayı sağlamak, ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Oda Başkanı Uzun, Başkan Genç'ten, oda kaydı olmayan, hijyen kurallarına uymayan ve pazar günleri kapalı olması gerekirken açık olan işyerlerinin denetimi noktasında destek istedi.

'Üzerimize Düşeni Yapacağız'

Esnafın yanında olduklarını belirten Başkan Genç ise her topluluğun içinde kurallara uymayanların çıkabildiğini söyledi. Bu konuda zabıta müdürlüğüne talimat vereceğini kaydeden Başkan Genç, "Rutin denetimleri sıklaştırırız. Tüm esnaf gruplarının yanındayız. Ama kurallara uyulması önceliğimiz" dedi.

Belediye Bütçesi

Berber esnafının sorularını yanıtlayan Başkan Turgay Genç, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler paylaştı. Göreve geldiğinden beri sistemli ve planlı bir çalışma yürüttüklerini belirten Genç, hedeflenen projelerin yüzde 99'unun startını verdiklerini söyledi.

Başkan Genç, "Gerçekleşme oranı 40 milyon, cari açığı 16-17 milyon lira olan bir belediye olarak başladığımız noktadan 2017 bütçemiz 220 milyon lira, devamlı gelirlerimiz 130 milyon lirayı buldu. Artık kendi bütçesiyle yatırım yapabilen belediye haline geldik" dedi.

'Asfalt Çalışmasına Hız Veriyoruz'

Araç ve makine parkurunu genişletip iki katına çıkardıklarını altını çizen Genç, 2.5 yılda 400 kilometreye yakın yol açtıklarını kaydetti. Turgay Genç, bu yıl itibariyle asfalt çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

İlçenin çehresini değiştirmek için çalıştıklarına vurgu yapan Genç, "Kentleri kent yapan meydanlarıdır. Kısa bir süre önce çalışmalarına başladığımız Döşemealtı Kent Meydanı yılbaşında tamamlanacak. Bunu yanında 2 bin 500 kişilik merkez camiinin inşasına başladık. O projede tamamlanma aşamasına geldi" dedi.

İlçede Süren Yatırımlar

Vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını göz önüne alarak 11 pazaryeri yaptıklarına da vurgu yapan Başkan Genç, 9 parkın da ihalesini yaptıklarını, yıl sonuna kadar ilçeye 32 park kazandıracaklarını ifade etti. İlçeye bir de hastane kazandıracaklarını anlatan Başkan Turgay Genç, "Otogarın ilçeye taşınması için çalışmalar sonuç verdi.

100 dönümlük araziyi otogar yapılmak kaydıyla Büyükşehir Belediyesi'ne devrini sağladık. Ciddi yatırım hamlesi ile ilçeyi şantiye sahasına çevirdik. Bütün projeler başladı. Dokunmadığımız mahalle kalmadı" dedi.

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun da, belediyenin çalışmaları ve etkinliklerinin duyurulması noktasında her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Program sonunda Başkan Uzun, Belediye Başkanı Turgay Genç'e katkılarından dolayı plaket takdim etti.

yukarı çık
0
Paylaşım