Logo
Bu sayfayı yazdır

Başkan Genç, 32 Ayı Anlattı

Başkan Genç, 32 Ayı Anlattı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) tarafından düzenlenen toplantıda gençlerin sorularını yanıtladı, ilçede yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

DÖGEM üyelerinin düzenlediği toplantıya konuk olan Belediye Başkanı Turgay Genç, tecrübelerini anlattı, gençlerin sorularını yanıtladı. Belediye Başkanı Turgay Genç, Nisan 2014'ten bu yana neler yaptıklarını, hangi projeleri hazırlayıp uyguladıklarını tek tek anlattı.

Yatırımlarla birlikte kurumsallaşmaya yönelik çalışmaların aynı anda başladığını söyleyen Başkan Genç, “İlk 6 ay inanılmaz zor bir süreç yaşadık. Ancak bugün geldiğimiz noktada ilçemize kazandırdığımız ve kazandıracağımız tüm eserler planlı ve programlı çalışmamızın neticesinde ortaya çıkmıştır" dedi.

"Önceliğimiz Sistem"

Gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Genç, “Kişiler geçici, kurumlar ise kalıcıdır. Bundan dolayı önceliğimiz sistem oldu. Döşemealtı'nın gelecekteki yöneticileri sizler olacaksınız. Sistemli çalışmanızı öneririm çünkü başarının anahtarı da burada gizli" diye konuştu.

"32 Ayda Neler Yapıldı"

Başkan Turgay Genç Bütünşehir Yasası ile ilçe sınırlarının 224 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıktığını vurguladı. Sorumluluk alanlarının 3 kat arttığına işaret eden Başkan Genç, geride kalan 32 aylık sürede Döşemealtı tarihine geçecek ilkler yaptıklarını anlattı.

Kent Meydanı, Müze Cami, Ekolojik Kreş, 400 kilometre yeni yol, 9 mahalleye 10 çok amaçlı kapalı pazaryeri yaptıklarını belirten başkan Genç, "Şehit Mustafa Gürcan Caddesi yenilendi. Tarihi Evdirhan'ı temizledik. Parke fabrikası kurduk.

İş makineleri yenilendi. Halk tiyatrosu kuruldu. 1. Lig'de mücadele eden Antalya'nın tek kadın futbol takımı, halen 3 branşta faaliyet gösteren spor kulübü kuruldu" dedi.

Hastane 10 Ayda Bitecek

Döşemealtı'nın en büyük ihtiyacı olan tam teşekküllü hastane projesini de başlattıklarını hatırlatan Başkan Genç, “Döşemealtı'nda hastane yok, şimdi yapıyoruz. 10 ayda tamamlanacak. 75 yataklı hastaneyle halkımız kent merkezine gitmekten kurtulacak.

Diğer taraftan Oto Galericiler Sitesi'ni bölgemize kazandırıyoruz. Otogar ilçeye gelecek. Gençlerimiz için açık-kapalı yüzme havuzlarının da olduğu Gençlik Merkezi'nin ihalesini yaptık. Güneş enerjisinden yararlanmak için özel bir çalışmaya başlıyoruz. 2017 yılı bizim yatırım ve kazanım yılımız olacak" diye konuştu.

"Uyuyan Dev, Uyandı"

Sunumun ardından düşüncelerini paylaşan DÖGEM üyeleri, "Belediyemizin her alanda yaptığı yatırımları yakından ve ilgiyle takip ediyoruz. Uyuyan dev uyanmış, her alanda atağa geçerek çağdaş ve modern bir kent olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.