Menu
RSS

Dolar’ın Ateşi Telefonlara ve Tabletlere Vurdu: %10 Zam Geliyor!

Dolar’ın Ateşi Telefonlara ve Tabletlere Vurdu:  %10 Zam Geliyor!

Dolar’ın durdurulamayan yükselişi elektronik sektörüne yansıyacak. Yılbaşı gelmeden telefonlara ve tabletlere %10 zam geliyor. Dolar’ın 3.40 TL’yi aşarak Türk Lirası’na karşı en büyük rekora ulaşması, teknoloji sektörüne çok ağır yansıyacak.

Birçok elektronik ürünün (akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar vs) yurt dışından gelmesi sebebiyle kampanyalarını yavaşlatan teknoloji perakendecileri, yılbaşı gelmeden önce %10’luk bir zammın gelmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çektiler.

Casper Pazarlama Direktörü Feray Karaman, bu durumla ilgili olarak "Normal şartlarda yılbaşına yaklaşan bu dönemlerde kampanyalar artar.

Ancak şu an fırsatların durma noktasına geldiğini görüyoruz. Stoklar bitiyor. Şu an tüketiciye yansımadı ancak ürün çeşidine göre yüzde 5-10 arasında zam kapıda. 2000 TL'lik cihaz 2200 TL olacak. RAM ve panel fiyatları da arttı" açıklamalarında bulundu.

Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ise Dolar kurunun bu şekilde yükselmesinin tüketicilere zam olarak geri yansıyacağına dikkat çekerek "Girdiler döviz üzerinden. Kur şu an durmuş değil. Bizler de beklemedeyiz.

Stoklar genelde 4-5 haftalık oluyor. Kur böyle devam ederse zamlı fiyatlar yılbaşını beklemez. Artış yüzde 5-10 aralığında olur" şeklinde konuştu.

Buna karşılık Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, ilk etapta kurdaki kısa vadeli artışları tüketicilere yansıtma yoluna gitmeyi tercih etmediklerini belirterek "Alımlarımızı TL olarak yapıyoruz. Kurdaki artış ve dalgalanma devam ettiğinde, ürün gruplarına göre farklı oranlarda fiyat artışı olabiliyor. Döviz artışı tüketiciyi de psikolojik olarak etkiliyor" açıklamasını yaptı.

yukarı çık
0
Paylaşım