Menu
RSS

Öncelikle 5 Eylül 2014 günü yapılan 18.Olağanüstü CHP Kurultayında demokratik yarış neticesinde yeniden Genel Başkan seçilen sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutlarım ve başarılarının devamını dilerim. Artık hedef 2015 Genel Seçimleri ile Halkın iktidarını kurmaktır…

CHP tüm üyelerinin katıldığı dinamik, aktif ve üretken bir tarihsel partidir. Bu son dönemde durgun takatsiz hamaset dolu bir tarihi Göl gibi olan CHP’ye kıpır kıpır hareketli heyecanlı bir umut vermeniz çok gereklidir. Bu tarihi gölde küçük bir damla misali çember gibi açılacak, halkalar arka arkaya daha büyük çemberler halinde umut, eşitlik, adalet, özgürlük ve çağdaşlığı tüm Türkiye’ye yayması elzemdir. Yeniden Cumhuriyetin ve Halkın partisi olunmalıdır! Elitistlerin, jakobenlerin, bürokratların, emekliler locasının, tuzu kuruların güçlü olduğu değil, emekçinin, işsizin, öğrencinin, genci-yaşlı tüm halkın karar verici olduğu bir CHP olmak zorundadır. 

Öncelikle bu devinime-değişime hazır olmayan durgun bünyeye-yani örgüt yapısına- çağımıza uygun heyecanlı dinamik bir gelişim-değişim süreci getirme sözünüzü uygulayınız! Kurultayda aldığınız yeni güçle asla durmayınız, yılmayınız, usanmayınız… Bunun için Parti içi demokrasiyi işleten, üye bazlı önseçim sistemini tavizsiz uygulayan,  Parti eğitimini kaliteli sunan ve düzenbağı içersinde çalışan üreten bir CHP Türkiye Demokrasisini daha da güçlendirir ve ülkemizi - halkımızı büyütür.

Artık icraat zamanı…projeler üretme zamanı… Boş laflara yer yok! 

6 OK = 6 ÇÖZÜM “ÇAĞDAŞ TÜRKİYE PLANI”

CHP 10 ay sonraki genel seçimlere yeni bir sosyal demokrat programla hazırlanmalıdır. Açık, kısa, net ve öz bir anlatımla tüm halkımıza hitap etmelidir. Kitaplar dolusu bir açıklama değil, herkesin hemen öğreneceği, anlayabileceği CHP geçmişine de uygun 6 ok ve 6 çözüm önerisi sunulmalıdır. Her çözüm maddesi kısa ve net anlaşılır hedefler olmak zorundadır. Girişimci Ekonomik Kalkınma, Eşit Yenilikçi Eğitim Sistemi, Eşit-hızlı ve sosyal Adalet, Çağdaş Demokratik katılımcı yaşam, Yeni Anayasa, Askerlik sistemi-Milli savunma gibi her yurttaşı ilgilendiren alanlarda çözümler hazırlanmalıdır. Tüm parti üyelerin aynı ses ve anlam bütünlüğü, tek yorumlama imkânı içersinde halkımıza ve ülkemize ayaklarına gidilerek durmadan anlatılmalıdır. Projelerde Söylem ve eylem birliği sağlamalıdır.

Ebedi Liderimiz, Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün akıl ve bilim temelinde bize verdiği tarihi misyonu yerine getirmeliyiz…!

CHP 18. Olağanüstü Kurultay'da "6 OKU" yeniden çağımızın-bilimin-teknolojinin ışığında yeniden yorumlamak cesaretini göstermek zorundadır. CHP'nin "Altı Oku" ve temel ilkeleri bellidir. Bunlar yok edilmeyecek-semboller değiştirilmeyecektir, partide bunun tersini düşünen yok! Ancak "Altı OK"umuzun günlük politikaya-yaşama göre yorumu en çağdaş - çağımızın/halkımızın gereklerine uygun, en yüksek evrensel sosyal demokrat anlayışlara göre açıklamak ve anlamak zorundayız...Bu kurultayda 6 OK için 600 ayrı tanım-açıklama ve yorum yapmayı bitirmek, kafa karışıklığını tamamen gidermek zorundayız. Örneğin; Devletçilik veya Halkçılık ilkeleri denilince bütün üyeler aynı açıklama ve yorumu yapabilmeli ve tek ses çıkarmalıdır. Bu tarz farklı parti içi yorumlamaları ve tartışmaları bitirmek ve geleceğe-iktidar olmaya yönelmek durumundayız.

Hedefimiz ülkemizde ve partimizde Değişimi güçlendirerek sürdürmek ve etkisini halkımıza hissettirerek devam ettirmek olmalıdır. CHP T.C. Devletin kurucusu Cumhuriyetin ve Halkın partisi olarak iktidar yolunda "önce insan ve önce halkımızın çıkarları" şiarıyla yürümelidir...

Murat DİNÇ

0
Paylaşım