Menu
RSS

İyi Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, partisinin 4. Olağanüstü Kurultayı ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Partimizin 4. Olağanüstü Kurultayı, demokrasi şöleni olarak gerçekleşmiştir" dedi. Antalya'dan Tuba Vural Çokal Asil üyeliğe seçilirken

Feridun Bahşi’nin de Yedek üyeliğe girmesinin kendilerini ayrıca sevindirdiğini ifade eden Aydın, “Yeni seçilen Genel İdare Kurulu ve Disiplin Kurulu üyelerine başarılar dilerim” dedi.

Antalya’dan İki İsim

Cumartesi günü "Bugün geleceğin ilk günü" sloganıyla toplanan ve Pazar günü sona eren kurultayda, Mayıs ayında gerçekleştirilen tüzük kurultayındaki değişiklikle üye sayısının 80'den 50'ye düşürülen partinin en yetkili organı

Genel İdare Kurulu (GİK) üyelikleri için seçim yapıldığını hatırlatan Ahmet Aydın, bu seçimler sonucunda Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal ve Feridun Bahşi'nin GİK'e girdiğini ifade etti.

Tam Bir Demokrasi Şöleni

Uzun yıllardır Türkiye'de hiçbir partinin kurultayında görülmeyen bir uygulamanın İYİ Parti kurultayında gerçekleştiğini hatırlatan Ahmet Aydın, "İYİ Parti'nin kurumsallaşmasında ön önemli adımlardan birisi olan 4. Olağanüstü Kurultay'ımızın en önemli özelliği,

GİK seçiminin ilk kez, delegenin istediği isimlere oy vermesini sağlayan 'çarşaf liste' ile yapılması ve Genel Başkanımız Meral Akşener'in, genellikle genel başkanların tercihini belirten 'anahtar liste' çıkarmamasıdır. 'Han sussun, delege konuşsun' diyen Genel Başkanımız,

kendi delegesinin iradesinden köşe bucak kaçanlardan olmadığını göstermiştir. İYİ Partililer olarak biz, delegenin imzasını yok saymak için iktidara yanaşanlardan değiliz. Biz, koltuğumuzu korumak uğruna, kırk takla atanlardan da değiliz.

Biz, Türkiye için vadettiği demokrasiyi, kendi partisinden esirgeyecek kadar şuursuz, hiç değiliz" diye konuştu.

“Bugün Geleceğin İlk Günü”

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde İYİ Parti'nin Türkiye'nin geleceğini değiştirdiğini ifade eden Ahmet Aydın, "Kurultayımızda kullandığımız 'Bugün geleceğin ilk günü' sloganıyla yola çıktık. AKP'nin on yedi yıl boyunca sağda hiç bir rakibi olmadı.

Seçimlere rakipsiz girdi, rakipsiz çıktı. On yedi yılsonunda, rakip gibi görülenlerin aslında rakip değil, yoldaş oldukları anlaşıldı. Sistem, uzun zamandır tek parti rejiminden tek adam rejimine doğru evrildi. Başta anayasa olmak üzere hukuk rafa kalktı.

Bütün kurumların içi boşaltılarak tüm yetkiler bir kişide toplandı. Devlet yasa ve kurumlarla vardır, bu kurumların içi boşaltıldığında devlet de çöker, siyaset de. Onun için İYİ Parti bir umuttur. Umut olduğumuzu son seçimlerde de kanıtlamış olduk" diye konuştu.

“İyi Parti Ortak Değerler Üzerinden Siyaset Yapıyor”

“AKP, demokrasi, özgürlük, adalet ve yolsuzlukla mücadele vaat ederek iktidara geldi” diyen Ahmet Aydın, daha sonra açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bugün bu taahhütlerinin çok uzağında bir siyaset izliyor.

Yapılan her düzenleme toplumu biraz daha baskı altına alma, susturma, itiraz edemez hale getirme maksadı güdüyor. İçte ve dışta yaşadığımız sıkışıklığı bertaraf etmek elbette mümkün.

Bütün mesele toplumun içine düştüğümüz durumu doğru anlaması ve buna göre yeni bir siyaset belirlemesidir. İYİ Parti bu ihtiyacın ürünü olarak ortaya çıktı. Toplumun kahir ekseriyetini buluşturacak noktalar bellidir, vatanın bütünlüğü, demokrasi,

din ve vicdan hürriyeti, tarafsız ve bağımsız yargı vs. Bu dört ayak üzerine kurulacak bir siyaset biçimine Türk toplumunun büyük kısmı sempati ile bakacaktır.

İYİ Parti bu ortak değerler üzerinden siyaset üretmeye, farklılıkları değil, herkesi kuşatacak noktaları öne çıkarmaya çalışıyor.”

“Türkiye Değişir”

“Susun diyen bir iktidara karşı İYİ Parti susmayacağım diyen Türkiye'nin cevabıdır” diyen Ahmet Aydın, daha sonra açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Genel Başkanımızın temposuna, azmine ve kararlılığına Antalya teşkilatları olarak uyuyoruz ve uyacağız. İşte bu kararlılıkla yürümeye devam edersek her şey değişir, Türkiye'de de çok şey değişir.”

0
Paylaşım