Menu
RSS

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP genel merkeze yaptığı ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası yazılı bir açıklama yaparak Antalya CHP örgütü olarak, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için

yeniden başlayan seçim sürecinde ne tür destekler vereceğini söyledi.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, açıklamasında “23 Haziran’daki seçime daha güçlü bir şekilde hazırlanacağız. Kazanılmış bir seçimin YSK tarafından hukuksuzca iptal edilmesine karşı hak, hukuk ve adalet mücadelesi vereceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü olarak, milletvekillerimizle, ilçe örgütlerimizle birlikte 16 milyon İstanbullunun gönüllerini kazanan Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun yanında olacağız.

23 Haziran’da İstanbul seçmeni olan, ancak o tarihlerde eğitim, iş vb. nedenlerle Antalya’da bulunacak olan maddi durumu elvermeyen öğrenciler başta olmak üzere herkesin İstanbul seçimlerinde oy kullanması için gidiş dönüş masraflarını karşılayacağız.

İstanbul’da yaşayan Antalyalı hemşehrilerimizle ve İstanbul’da faaliyet gösteren hemşehri derneklerimizle birebir temas halinde olup, Adayımız Ekrem İmamoğlu için gerekli desteği göstermeleri için çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

Kumbul açıklamasında şunlara değindi: “Kırmadan, incitmeden, ötekileştirmeden yürüttüğü seçim kampanyası ile oy veren vermeyen bütün İstanbulların sevgisini ve sempatisini kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu;

31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir zaferle çıkmış, Türkiye’de değişimin fitilini ateşlemişti.

Daha önceki seçimlerde sandıklarda yaşanan bütün usulsüzlükleri görmezden gelen YSK; sandıkların defalarca sayılmasına ve sonuçların değişmemesine rağmen, AKP İktidarının baskıları sonucu, tarafsız olması gerekirken bir hukuk cinayetine imza atarak,

seçmenin iradesini gasp etmiş, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını almıştır.

Ülke ekonomisinin içine düşmüş olduğu girdap ortadayken, insanların artık eve ekmek götürmekte zorlandığı bir tabloyla karşı karşıyayken, halkı sürekli bir seçim gündemiyle meşgul etmek, istenmeyen bir sonuç ortaya çıkınca

anti-demokratik bir şekilde milletin iradesini yok saymak, ülkeyi yönetenlerin nasıl bir acz içinde olduğunu göstermektedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; belediyelerimizin vatandaşların derdine derman olacağını, üretenlerin, emeğiyle geçinenlerin, ezilen yok sayılanların yanında olacağını vurgularken,    Cumhur İttifakı halkın onlarca sorunu varken, hepsini görmezden gelip,

hiçbir temele dayanmayan bir “beka” söylemi ile toplumu kutuplaştırma, ayrıştırma politikalarında ısrar etmiştir. Tüm bu söylemlerinin sonucu olarak da bu halk Cumhur İttifakı’na 31 Mart’ta gerekli cevabı vermiştir.

Halkın verdiği bu cevabı anlayamayan AKP iktidarı, bari İstanbul’u kaptırmayayım refleksiyle, seçimlerin yenilenmesi için YSK’ya sürekli baskı uygulamış ve bunun sonucunda da istediği anti-demokratik kararı aldırtmıştır.

Maalesef demokrasinin temelini oluşturan “hukukun üstünlüğü”, “kuvvetler ayrılığı”, “seçme ve seçilme hakkı” bu kararla açıkça ortadan kaldırılmıştır.

Eğer sandık kurullarında şaibe varsa, 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili Seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe belediye başkanlığı,

belediye meclis üyeliği seçimleri de aynı kıstasla yenilenmelidir. 

Bu hukuk cinayetine, milletin iradesinin gasp edilmesine karşı asla sessiz kalmayacağız.

23 Haziran’daki seçime daha güçlü bir şekilde hazırlanacağız. Kazanılmış bir seçimin YSK tarafından hukuksuzca iptal edilmesine karşı hak, hukuk ve adalet mücadelesi vereceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütü olarak, milletvekillerimizle, ilçe örgütlerimizle birlikte 16 milyon İstanbullunun gönüllerini kazanan Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun yanında olacağız.

23 Haziran’da İstanbul seçmeni olan, ancak o tarihlerde eğitim, iş vb. nedenlerle Antalya’da bulunacak olan maddi durumu elvermeyen öğrenciler başta olmak üzere herkesin İstanbul seçimlerinde oy kullanması için gidiş dönüş masraflarını karşılayacağız.

İstanbul’da yaşayan Antalyalı hemşehrilerimizle ve İstanbul’da faaliyet gösteren hemşehri derneklerimizle birebir temas halinde olup, Adayımız Ekrem İmamoğlu için gerekli desteği göstermeleri için çalışmalar yürüteceğiz.

Seçim günü sandıkların korunması ve seçmenin oylarına sahip çıkmak için Antalya’daki gönüllü avukatlarımızla birlikte, hukuki destek noktasında İstanbul’daki örgütlerimizin yanında olacağız.

Genel Merkezimizin ve İstanbul İl örgütümüzün talepleri doğrultusun da Antalya İl örgütü olarak, lojistik destek ve yapılacak programlar dahilinde her türlü göreve hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

#HerşeyÇokGüzelOlacak

0
Paylaşım