Menu
RSS

Antalya, Emek ve Demokrasi Güçleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin kararı protesto etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının

geri alınması Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Kalekapısı Meydanı Attalos Heykeli önünde toplanan bir grup slogan atarak tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan avukat Tuncay Koç, verilen kararın hukuki değil siyasi olduğunu iddia etti. Koç, 'Aynı kurallarla, aynı yöntemlerle yapılan önceki seçimleri meşru kabul edip, İstanbul seçimlerini meşru kabul etmemek hiçbir hukuk düzenine ve mantığa sığmaz.

Bu durum, bütün İstanbul ve Türkiye halkının demokrasi sorunudur. Bu kaos sürecinden çıkış ancak demokrasiyle mümkündür dedi.

Koç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 7 ’ye karşı 4 oyla alınan haksız bir kararla iptal etmiştir. Bu kararın, hukuki değil, baskıyla verilmiş siyası bir karar olduğu açıkça ortadadır.

İptal kararı, İstanbul’u ve giderek tüm ülkeyi büyük bir kaosa sürüklemektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali açıkça görülmektedir ki YSK’nın önceki kararlarına, hukuka ve kanunlara aykırı olarak verilmiş bir karardır.

Aynı kurullarla, aynı yöntemlerle yapılan önceki seçimleri meşru kabul edip, İstanbul seçimlerini meşru kabul etmemek hiçbir hukuk düzenine ve mantığa sığmaz. Bu takdirde 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de geçerliliği yoktur.

31 Mart seçimleri sonrasında, KHK’lı oldukları gerekçesiyle bazı seçilmiş belediye başkanlarına mazbata verilmemesi YSK’nın güvenilir bir kurum ' olmadığını bize önceden kanıtlamıştır.

İstanbul seçiminin iptali kararı ise ülkede aslında YSK diye bir kurumun olmadığını, kararları siyasilerin verdiğini açıkça göstermiştir. Saray İttifakı, YSK’yı baskı altına alarak sandığa açıkça darbe yapmıştır.

İstanbul seçiminin iptali, ne sadece CHP’nin ne de seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sorunudur. Bu sorun, bütün İstanbul ve Türkiye halkının demokrasi sorunudur.

Dolayısıyla İstanbullular sadece kentlerinin değil, Türkiye’nin kaderini de belirleyecek önümüzdeki süreçte seçimlerini hiç zorlanmadan yapacaklardır.

Bu kaos sürecinden çıkış ancak demokrasiyle mümkündür. Ülkemizde demokrasiyi yeniden kuracak olanlar, saray ittifakı değil, bizleriz. İşçiler, emekçiler, beyaz yakalılar, kısaca halkın Örgütlü demokrasi mücadelesi bize çıkış yolunu gösterecektir”

Protesto Eylemine sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri destek verdi.

0
Paylaşım