Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Türel: Kruvaziyer Liman Projesi Bu Yıl İhaleye Çıkabilir

Türel: Kruvaziyer Liman Projesi Bu Yıl İhaleye Çıkabilir

Manavgat’ta turizmcilerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kruvaziyer Limanı Projesi'ni bu yıl içinde ihaleye çıkabileceklerini belirterek, “İçinde 1000 yataklı bir de otel olacak. Yatırımcı arıyoruz" dedi.

Menderes Türel, Manavgat'ta turizmcilerle bir araya geldi. Manavgat ve çevresindeki tüm turizmcilerin katıldığı toplantıda Türel, turizmle ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi, referandum sürecini anlattı. Başkan Türel, gecen yıl turizm sektörü ve STK'ların önemli kanaat önderleri ile birlikte yurt dışında başlattıkları tanıtım kampanyasından son derece olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Geri Dönüş Alıyoruz

Aynı çalışmaya bu yıl da Frankfurt, Hamburg ve Amsterdam'da aynı ekiple devam ettiklerini anlatan Türel, şunları söyledi:

“Yaptığımız çalışmalar Alman turizm endüstrisinin önderlerini çok memnun etti. Bir belediye başkanının kentinin tanıtımı ve turizmle ilgili yurt dışında toplantılar yapmasına ilk kez şahit olduklarını bakanımızın da bulunduğu bir toplantıda dile getirdiler.

Bu yüz yüze temas çok işe yarıyor. Çünkü geçen sene aldığımız geri dönüşlerde, bir baktık Türkiye aleyhine kampanyalar yürüten gazetelerde ufak tefek de olsa son derece müspet haberler çıktı.

17 Temmuz sabahı yani darbe girişiminden 2 gün sonrasında Bild gazetesinde çıkan bir haberde 'Türkiye'de bir hain darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Ama hayat normal, Alman turistler deniz kıyısında, sabahları denize giriyor, akşamları yemeğini yiyor, gece de diskotekte eğleniyor' diye fotoğraflı bir haber çıktı.

Bild'in yayın politikası hepinizin malumu. Yine Avusturya'da Kronen Zeitung yine o da maalesef Türkiye aleyhtarı kampanya yürüten bir gazete, 'Türkiye'de mini fiyatlarla kaliteli tatil' başlıklı bir haber verdi. Demek ki hani bizde bir laf vardır, 'yüz yüzden utanıyor' diye. Onların yayın politikalarını umursamadan karşı karşıya gelip de meramımızı derdimizi onlarla paylaşabiliyorsak bir şekilde geri dönüş oluyor."

Enseyi Karartmamak Lazım

Avrupa'nın en önemli yabancı PR kuruluşu ile çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Türel, “Hani bir laf vardır, 'Elin kuşunu elin taşı ile vurmak' diye. Yabancı bir PR, bir Avrupalı, seçilmiş bir belediye başkanı ile turizm sektörünün CEO'ları ile gidince orada acaba ne diyecekler diye bir kulak kabartıyorlar.

Ve bunun sürdürülebilir bir proje olmasını da sağlayacağız. En son Kiev'deydi arkadaşlarımız orada da çok başarılı geri dönüşler olduğunu öğrendim. Bunu İsrail pazarında, Ukrayna pazarında ve Avrupa pazarıyla birlikte sürdürmeye karar verdik.

Tabi turizmde sizler çok önemli bir iş yapıyorsunuz bir umudu satıyorsunuz, bir hayal satıyorsunuz. Dolayısıyla bir umut bir hayal satıyorken bu işin olmazsa olmazı enseyi karartmamak morali bozmamak lazım" diye konuştu.

Evet Turizm Kanunu Çıkar

Turizm ajansı kanununun önemine işaret eden Türel, “Bu yasa çıktığında kendi göbeğimizi kendimiz kesmiş olacağız. Devletin üstündeki yükleri azaltarak, devletin bürokrasi hazretlerini daha kolay geçmesini sağlayacak yönetimsel bir yapıya kavuştuğumuzda bu işleri çözmek daha kolay olacak. Bir evet yetecek. Mesele bu kadar basit" dedi.

Kruvaziyer Liman Projesinde Bin Yataklı Otel Olacak

Antalya turizmine büyük katkı sağlayacak Kruvaziyer Liman Projesi'nin bu yıl içinde ihalesini yapabileceklerini belirten Başkan Türel, “Kruvaziyer Liman Projesi'ni 3 senede planlarını yeni tamamladık. İşte bu yüzden istikrar lazım diyoruz.

Daha bugün ÇED Genel Müdürü ile görüştüm halkın katılım toplantısıyla ilgili çok acil karar vermelerini istedim. 17 Nisan'da halkın katılım toplantısı ilanını yaptık. Eski milletvekilimiz, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan hemen imzalarım dedi.

Mayıs ayında Miami ile kardeş şehir protokolü imzalayacağız. Orada bu kruz firmaları ile birtakım toplantılar planlıyoruz. Limanın içinde bin yataklı da bir otel olacak. Denize sıfır Lara plajında. 30 bin metrekarelik de bir ticari alan var. Yatırımcı arayışındayız buradan duyurulur" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım