Menu
RSS

Menderes Türel'den ATSO'ya Tepki

Menderes Türel'den ATSO'ya Tepki

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) bugün yapılacak Geleneksel Ödül Töreni’ne katılmayacağını bildirdi.

Törene katılmak için yurtdışı programını erken kesip Antalya’ya döndüğünü, ancak törenin taslak programını gördükten sonra katılmaktan vazgeçtiğini belirten Türel, "Vergi ödül töreninde bulunmak için koşarak Antalya’ya geldiğimde gördüğüm taslak program maalesef bazı gerçekleri tüm çıplaklığı ile ortaya çıkardı.

Bunu kesinlikle CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile ilgili söylemiyorum. Benim başkanlığım zamanında da muhalefet liderleri iktidar temsilcileri programlarımıza katılırdı.

9. Cumhurbaşkanımız Sn. Süleyman Demirel törenlerimizin geleneksel Onur Konuğu olarak bizleri şereflendirirdi. Ancak o dönemde, tüm konuklarımıza rağmen bu törenleri siyasete alet etmez ve siyasetin gölgesinde bırakmazdık.

Ama şimdi ne yazık ki böyle olmuyor. Bazı siyasetçiler, önemli önemsiz fark etmez, bazı projeler bahane edilerek ödüllendirme kisvesi altında adeta pozitif ayrımcılığa tabi tutuluyor. Böylesine siyasete alet edilmiş bir ödül törenine, çok istesem de, hatta katılmak için yurtdışı programımı erken kesip gelsem de, birilerine ATSO’yu siyasete alet ettiklerini hatırlatmak adına katılmıyorum" dedi.

13 senelik siyasi yaşantısında ATSO tarafından hiç bir ödüle layık görülmemesinin önemli olmadığını kaydeden Türel, “ATSO’yu siyasetten korumak adına bunu siyasi yaşamım boyunca konu etmedim.

Zira bir siyasetçinin ödülünü halk verir, benim için önemli olan budur. Bir kültür projesini büyütüp özel ödüle layık görenler, bugün tören yapılacak ATSO hizmet binasının, yaklaşık 10 sene önce CHP ve MHP’li meclis üyelerinin muhalefetine rağmen, AK Partili Büyükşehir Meclis üyelerinin ’Evet’ oyları ile Belediye Başkanlığım döneminde yapıldığını hatırlasaydı, bugün bize eleştirme hakkı doğmazdı.

Bir kültür projesini bahane edip eski oda başkanı çiçeği burnunda siyasetçileri ödüllendirenlere, ’Menderes Türel’in 13 senelik siyasi yaşamında hiç mi memlekete hayırlı bir hizmeti olmadı’ diye sormuyorum.

Çünkü hiç bir zaman ne ödül meraklısı oldum ne de şöhret budalası. Benim için önemli olan halkın gönlünde olmak ve halkın ödülleriyle taçlandırılmaktır. Bu bana fazlasıyla yeter. Siyasi arenaya dönüştürdüğünüz ATSO vergi ödül töreniniz hayırlı olsun.

Bugünden itibaren maalesef geçmişte çok mücadelesini verdiğim ATSO’nun siyaset üstü konumu yerle bir olmuştur. ” diye yazdı.

yukarı çık
0
Paylaşım