Logo
Bu sayfayı yazdır

Finike'de Altyapı Seferberliği

Finike'de Altyapı Seferberliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Finike'ye 3 yılda 73 milyonluk yatırım yaptı. Büyükşehir Yasası ile ilçelerin altyapı sorunlarını çözmek için çalışma başlatan ASAT Genel Müdürlüğü, Finike'de 3 yılda 73 milyon liralık yatırım yaptı.

Finike'nin en büyük sermayesi olan çevreyi korumak için altyapı atağı başlatan ASAT, 35 milyon 876 bin lira bedelle 119 bin 200 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşedi. Deniz ve çevreyi korumak, gelecek nesillere en temiz şekilde taşımak için 11 milyon 300 bin yatırım bedelli Finike Atıksu Arıtma Tesisi ilçeye kazandırıldı.

İçme Suyuna Kalıcı Çözüm

ASAT Genel Müdürlüğü, Finike'de yıllardır içme suyu çeken merkeze uzak mahalleleri de suya kavuşturdu. İlçeye 20 milyon yatırım maliyeti ile 84 kilometre içme suyu hattı döşendi.

Bu kapsamda Finike-Başkoz Kaynağı-Demre Belören arası içme suyu isale hattı yapım işiyle Yeşilköy, Çamlıbel, Dağbağ, Çağman ve Belören mahallerinin kangren haline gelen içme suyu sorunu kökünden çözüldü.

Çiftçiler Mutlu

Finike'de tarımsal verimliliği arttırmak için kolları sıvayan ASAT, kapalı sulama suyu projesi ile çiftçilere destek oldu. Arif, Yalnız, Gökçeyaka ve Gökbük mahallerinin tarımsal sulama ihtiyacı karşılamak üzere 12 kilometrelik kapalı devre sulama sistemi kuruldu.

Template Design © Kaktus Haber Templates Kaktus Medya. All rights reserved.