Menu
RSS

Büyükşehir Şehit Yakınları ve Yetim Çocuklarla İftarda Buluştu

Büyükşehir Şehit Yakınları ve Yetim Çocuklarla İftarda Buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehit yakınları, gaziler ve yetimlerle iftar yemeğinde buluştu. Büyükşehir Belediyesi, Cam Piramit yanında bulunan Kral Yolu'nda Antalya'daki şehit yakınları, gaziler ve yetim çocuklarla iftarda bir araya geldi.

Yemeğe Vali  Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç de katıldı. Protokol üyeleri masaları gezerek, vatandaşları selamladı. İftarın ardından konuşan Vali Karaloğlu, bu sofranın çok özel olduğunu söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Ramazan ayının 15'ini yetim iftarı olarak kabul ettiğini hatırlatan Karaloğlu, Kuran'da 22 yerde yetimlerden bahsedildiğini söyledi.

Yetimi gözetmenin her toplum için farz olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Antalya Valiliği önderliğinde 'Antalya Yetimlerine Sahip Çıkıyor' projesi yürütüyoruz. Sadece maddi destek değil, manevi destek de sağlıyoruz. Öncelikle eğitimleri ile ilgileniyoruz. 300 aile ile proje sürüyor" dedi.

'Sizler Bize Emanetsiniz'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yetimlerin, şehit yakınları ve gazilerin, kendilerine Allah'ın emaneti olduğunu söyledi. Türel, "Sizlere borçluyuz. Sizlere minnet borcumuz büyüktür.

Sizlerin duasına nail olmak bizim için büyük şereftir. Türk milleti ve şehit ve gazilere hususunda örnek olmuştur. Bu vatan için kendini feda eden bütün kahramanlarımızı saygıyla anıyorum" diye konuştu.

'Kaybedecek Zamanımız Yok'

Türkiye'nin kimsenin petrolünde ve topraklarında gözü olamadığını belirten Türel, ancak bu topraklarda gözü olanların ardı arkasının kesilmediğini kaydetti. Türel şöyle konuştu:

"Son zamanlarda fitne ateşleri tekrar yanmaya başladı. 15 Temmuz'un üzerinde bir sene bile geçmedi, Ramazan ayında bile fitne bir türlü bitmedi. Antalya'nın geleceği için çaba sarf etmek hepimizin görevidir. Bundan sonraki tek gayemiz kentimizi en üst seviyeye getirmektir.

Eser vermek ve halka hizmet etmek dünyanın en büyüğü şerefidir. Ramazan günlerinde gereksiz konularla zaman kaybedecek tek saniyemiz yoktur. Biz her saat zorlukları aşmak için mücadele ediyoruz. Sosyal belediyecilik ve vizyon projelerimizle ilerliyoruz. Antalya'nın geleceğini çalmaya kimsenin hakkı yoktur."

yukarı çık
0
Paylaşım