Menu
RSS

Büyükşehir'den Öğrencilere Yurt

Büyükşehir'den Öğrencilere Yurt

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) merkez yerleşkesinin yanına toplam 1296 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu yapacak.

Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak üzere yatırımlarına devam ediyor. Geçen yıl Finike'de 170 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatına başlayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Antalya merkezindeki öğrencilere son derece modern, ulaşımı kolay bir yurt kompleksi kazandırmak üzere kolları sıvadı.

ANTEPE tarafından hazırlanan Antalya Yurt Projesi, AÜ batı kapısı karşısında Milli Emlak'tan tahsis edilen 23 bin 802 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Kız ve erkek öğrenciler için iki bloklardan oluşan yurt, toplam 1296 öğrenci kapasiteli olacak.

İçinde Kültür Merkezi De Var

Her bir yurt bloğunda yatakhane, etüt odaları, televizyon odaları, fitness salonları, sanat atölyeleri, mescit, idari birimler, yemekhane, kafeterya, çamaşırhane, sığınak, otopark ve spor alanları bulunuyor. Her yurt bloğu kendi içinde engelli erişimine uygun olarak tasarlandı.

Üniversite öğrencilerinin konaklama ihtiyacını daha konforlu ve güvenli hale getirmek amacı ile sosyal alanları da bünyesinde barındıran yurt kompleksi içinde bir de kültür merkezi yer alıyor.

Kültür merkezinde 500 kişilik konferans salonu, performans salonu, açık ve kapalı sergi alanları, fuaye alanları, bekleme salonu, sanatçı odaları, endüstriyel mutfak ve 86 araç kapasiteli kapalı otopark yer alacak. Ayrıca öğrenci toplulukları ve Sivil Toplum Kuruluşları ve dernekler tarafından kullanılabilecek 11 ofis bulunacak.

yukarı çık
0
Paylaşım