Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Başkan Menderes Türel Referandumda Güçlü 'Evet' Bekliyor!

Başkan Menderes Türel Referandumda Güçlü 'Evet' Bekliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 Kasım Pazar günü düzenlenecek 3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi referandumuna rekor katılım ve güçlü bir 'evet' beklediğini belirterek, “Destek sizden gayret bizden. Halkın desteğini arkamızda gördük mü bizi tutabilene aşk olsun" dedi.

Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesi referandumuyla ilgili Emek, Yeni Mahalle, Karşıyaka ve Yeni Emek mahallelerini kapsayan bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

2004'ten önce Antalya'nın arka bahçesi olarak adlandırılan Kepez'i, söz verdikleri gibi Antalya'nın ön bahçesi haline getirdiklerini belirten Türel, “Antalya'nın Konyaaltı ve Muratpaşa'sında ne varsa Kepez'de de olacak demiştik.

Şimdi raylı sistemden, akıllı şehir uygulamalarına kadar, katlı kavşaklardan bulvarlara, her türlü alt yapı çalışmalarından kentsel dönüşüme kadar ne varsa gerçekleşiyor. Hakan başkan 2009'dan sonra Kepez'i tek kanatla uçurdu. 2014'ten sonra çift kanatla uçuruyoruz" dedi.

Kepez Yıldız Gibi Parlıyor

Yenimahalle, Karşıyaka, Yeni Emek mahallerinde bir kentsel dönüşüm projesi uygulandığını anlatan Başkan Türel, “Hakan başkan bizim yaptığımız gibi referanduma gitti ve yüzde 92 referandum sonucu ile Yeni Emekli hemşerilerimiz kentsel dönüşüm için yola devam dedi.

El ele verip gerekli plan değişiklikleri yapılarak projenin önü açıldı neticeye doğru yavaş yavaş gidiyor. Biz de Kepezaltı Santralde dönüşüm projesi yapıyoruz.

Halkın yüzde 99.99'unun rızasını alarak yürüttüğümüz, en çağdaş modern konutları yapın verin dediği bir projeden bahsediyoruz. Kepez artık en başarılı kentsel dönüşüm projeleri ile en başarılı raylı sistem toplu ulaşım sistemleri ile yıldız gibi parlıyor" şeklinde konuştu.

Başkan Türel, "3. Etap Raylı Sistem Projesi 23 km ve 700 milyon TL yatırım bütçesi ile gerçekleştirilecek bir proje. 23 mahalleyi kapsayan güzergahın 21'i Kepez'i içeren mahallelerden geçiyor" dedi. Başkan Türel, 5 Kasım Pazar günü 23 mahallede gerçekleşecek referandum ve oy atma işlemi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu bölgede 4 mahallemizde oy atabilme sansınız olacak. Karşıyaka Mahallesi'nde oturan kardeşlerimiz Perihan Esat Aral Ortaokulu'nda, Emek Mahallesi'nde oturan kardeşlerimiz General Şadi Çetinkaya İlkokulu'nda, Yenimahalle'de oturanlar Yenimahalle İlkokulu'nda, Yeni Emek Mahallesi'nde oturanlar da Abdülkadir Özkan İlkokulu'nda oylarını kullanabilecek.

Referandum tam bir seçim disiplini ile yapılıyor. Sabah 08.00'den akşam 17.00'ye kadar oy kullanma yetkiniz var. Sadece bu mahallede oturan seçmenler değil bu mahallede iş sahibi olanlar da adreslerinin yazdığı ticaret odası veya esnaf sicil belgesi fotokopisiyle oylarını kullanıyor."

Rekor Bekliyorum

Kepez'den rekor katılım ve güçlü bir 'evet' beklediğini ifade eden Türel, “Size rekor yakışır. Pazar günü bütün vatandaşlarımızı sandığa bekliyoruz. Çünkü sizin desteğinizden başka bizim bir gücümüz yok.

Arkamızda sizin desteğiniz olmasa biz zerre kadar hizmet yapamayız. O desteği arkamızda gördük mü bizi tutabilene aşk olsun. Destek sizden gayret bizden. Siz evet derseniz bizde durmak yok yola devam diyoruz" ifadelerini kullandı. 

yukarı çık
0
Paylaşım