Menu
RSS
Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyoruz

LÖSEV: Sağlık Bakanı’nı Hesap Vermeye Davet Ediyor…

Lösev tarafından yapılan yazıl...

Prev Next

Başkan Menderes Türel: Finans Yönetimimizle Destan Yazdık!

Başkan Menderes Türel: Finans Yönetimimizle Destan Yazdık!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, güçlü mali disiplini ve başarılı finans yönetimiyle projelerine en kolay ve uzun vadeli kredi bulabilen bir belediye olduklarını, yatırım alanında destan yazdıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,

Antalya'nın son 5 yılda büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğini söyledi. Bu gelişim ve değişimi destekleyen en büyük etkenlerden biri de başarılı bütçe yönetimi ve mali disiplin olduğunu kaydeden Başkan Türel, "Büyükşehir Belediyesi olarak, kredibilitesi yüksek, mali disiplini ve başarılı finans yönetimimizle adeta destan yazdık.

Son 5 yılda Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ticari bankalardan çok daha düşük faizi olan İlbank'tan yatırımlarına en kolay ve uzun vadeli kredi bulabilen belediyeler arasında yer alıyoruz" dedi.

FİTCH RAPORLARI GÖSTERİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mali performansı uluslararası kredilendirme kuruluşu Fitch'in raporlarında da büyük övgüye mazhar olduğunu kaydeden Türel, "Son beş yıldır gelir, tahsilatında ve bütçe disiplininde en iyi performansı gösteren, finans kredibilitesi yönünden kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'den Türkiye ülke notu ile aynı notu alabilen ve de analitik ödeme sistemi ile düzenli ödeme yapan çok az sayıda belediyeden birisi haline geldik" diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK BELEDİYEYİZ'

Mali yapısıyla Türkiye'ye örnek gösterildiklerini belirten Menderes Türel, şunları kaydetti:

"Belediyemiz bir proje fabrikası. Nüfusa oranlandığında en çok proje üreten belediyeler arasında ilk sıralardayız. Biz bugün de aynı mali disiplin ve ödemelerdeki hakkaniyetli sistemi ile küçük esnafı asla mağdur etmeden hem yatırım yapan, hem de ödemelerini her ay düzenli olarak ödemeye devam eden, kendi içinde işgücünü sinerjiye dönüştüren mali yapısıyla Türkiye'ye örnek gösteriliyoruz.

Antalya 30 Büyükşehir Belediyesi arasında tüm çalışanlarına, kamu kurumlarına, Sosyal Güvenlik kurumlarına borcu olmayan ender belediyeler arasında yer alıyor".

PROJELERLE HEM KAYNAK HEM İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

1 Nisan 2014 tarihinin öncesinde maaşların 5 ay geriden ödendiğini vurgulayan Başkan Türel, “Elektrik parasını dahi ödeyemeyen, yatırım harcaması 50 milyon TL'yi bulmayan belediyeden söz ediyoruz.

Ödeme yükümlülüğünü yerine getiremediği için çalıştığı esnaf ile yüzlerce dosyayla haciz kıskacına girmiş, milyonlarca TL ödeme ve faizi ile borç sarmalında boğulmuş bir belediyeden söz ediyoruz. Gelirini tahsil edemeyen, ödemelerini dahi gerçekleştiremeyen bir belediyeydi.

Bugün yıllık bütçesinin yüzde 50'sini yatırıma ayıran, personel ve cari giderlerini asgari sınırlara çeken, yaptığı projeler ile hem kaynak sağlayan hem de istihdam sahası yaratan bir belediyeye dönüştük.

Büyükşehir Belediyesi personel ve esnafa geçmişten kalan tüm borçları temizledi. Son 5 yılda da personeli ikramiye ve sosyal alacaklarını günü gününe aldı. Bu noktalara gelebilmenin yolu çok çalışmanın yanı sıra iyi bir finans yönetimi ve sıkı bir mali disiplinden geçer" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım