Menu
RSS

Antalya'dan Şırnak'a Çıkartma

Antalya'dan Şırnak'a Çıkartma

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, danışmanlığını yaptığı Şırnak Belediyesi'ne Antalya'dan 180 kişiyle çıkartma yaptı. Türel, danışmanlıktan sonra Şırnak'a 15 milyon lira değerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

Menderes Türel, Şırnak Belediyesi'ne atanan Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu'nun danışman olarak görevlendirilmesinin ardından kalabalık bir heyetle Şırnak'a çıkartma yaptı.

Türel ile birlikte Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, İl Başkanı Rıza Sümer, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve gazeteciler ziyarete katıldı. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan heyet, ardından ilk olarak Kumçatı Belediyesi'ni ziyaret etti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında kente giren heyete, otomatik silahlı polislerin yanı sıra zırhlı araçlar eşlik etti. Kumçatı Belediyesi'nin de kayyum belediye başkanı olan Turan Bedirhanoğlu ile belediye bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Türel, Antalya olarak Şırnak'a her türlü desteği vermeye devam edeceklerini aktardı.

Belediye önünde toplanan çocuklar "Başkan Menderes Türel" diye Türk bayraklarıyla alkış tuttu. Çocuklar kendilerine ikram edilen içecekleri almak için yarıştı. Antalya ekibinin gezisi sırasında neredeyse her 20 metrede bir güvenlik görevlisi otomatik silahlarıyla görev yaptı.

'Şırnak Acı Tecrübeler Yaşadı'

Başkan Türel ve beraberindekiler, ardından Şırnak merkeze geçerek Şehr-i Nuh Otel'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Buradaki toplantıya Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu da katıldı.

Şırnak Valiliği'ne yeni atanan Mehmet Aktaş, bin yıldır birçok etnik kökene rağmen İslam kardeşliği sayesinde yaşadıklarını kaydetti. Şırnak'ın yakın zamana kadar acı günler geçirdiğini hatırlatan Vali Aktaş, "Şırnak'ta acı tecrübeler yaşadı.

Bölücü terör örgütü ve yandaşları hayatı Şırnaklıya zindan etmek için elinden geleni yaptı. Mal ve can kaybı yaşadık. Bu hain terör örgütü kökünden kazınarak Şırnak'ımızdan çıkarıldı. Bir kısmı dağlarda ama kısa süre içinde bunların da gereği yapılacaktır" dedi.

Antalya'dan 180 Kişi Şırnak'ta

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Antalya olarak Şırnak'ı bağırlarına bastıklarını söyledi. 180 kişilik heyetle kente geldiklerini aktaran Türel, resmi rakamlara göre Antalya'da 5 bin Şırnaklı yaşarken Şırnak'ta ise 700 Antalya doğumlunun yaşadığını söyledi.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu belirten Türel, "Terör şahsa karşı değil bütün insanlığa karşıdır. Terörle 40 senedir mücadele ediyoruz. Kökünü kazımak kolay değil. Dün burada yol yapan işçilerimizi şehit ettiler.

Saldırı haberini aldık ama bir saniye buraya gelmekten tereddüt etmedik. Allah'ın izniyle buradayız. Bir can borcumuz var gerekirse Şırnak'a hizmet için öderiz. Asıl üzücü olan Türkiye'ye bela edilen bu terörün devam etmesidir" diye konuştu.

'Şırnak Yeniden İnşa Ediliyor'

Menderes Türel, dünyada bazı ülkelerin uzaya gitme peşindeyken İslam ülkelerinin terörle mücadeleye mahkum edildiğini kaydetti. Türel, şöyle devam etti:

"Bin senedir bu coğrafyada et ve tırnak olmuşuz. 40 senedir bu kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar var. Türkiye'yi kontrol etmek için terör bela edilmiştir. Hükümetimizin silah bırakmaya yönelik çabalarına karşı hendekler kazıldı.

Halen dış güçlerin taşeronluğuna soyunan, bu topraklara ihanet edenler var. Bu yolun sonu olmadığı görülecektir. Bu güzelim bölgede sanayi, tarım, turizm gelişecekken hainler yüzünden buranın insanı yıllardır sıkıntı içinde. Buranın kalkınması için gerekli adımlar atılıyor. Hükümetimiz Şırnak'ı yeniden inşa ediyor."

15 Milyonluk Yatırım

Şırnak ile kardeş şehir bağının geçen yıl başladığını dile getiren Türel, ama gönül dostluğunun her zaman var olduğunu söyledi. Antalya'dan belediye ekiplerini buraya gönderdiklerini belirten Menderes Türel, şehir için çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

Türel, "İçme suyu için proje hazırladık. Şırnak'a 3 günde bir su veriliyordu. 11 milyon liralık içme suyu projesi gerçekleştirdik. Kısa vadede tamiratlarla suyun akmasını sağladık. Şırnak temiz bir su şebekesine ulaşacaktır.

Birçok hizmet aracı gönderdim. Bazı sözler daha verdim. Desteklerimizin maddi değeri 15 milyona yaklaştı. Şırnak için bütün personelimizi görevlendirdik. İnşallah Şırnak'ta fabrikalar yükselecek. Üniversitemizin öğrenci sayısı artacak. Hendek dönemini kapattık. Irak ve Suriye'deki tuzaklara biz düşmeyeceğiz" diye konuştu.

6500 Yeni Konut Yapılıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Şırnak Belediyesi'ne kayyum belediye başkanı olarak atanan Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu da kardeşlik ve gönül köprüsü kurmak üzere gelenlere Şırnaklı vatandaşlar adına teşekkür etti.

Şırnak'ın zor günler geçirdiğini kaydeden Bedirhanoğlu, çukur ve barikatların kaldırılmasının ardından Şırnak'ta huzur ve güven ortamının tekrar tesis edildiğini anlattı. Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu süreçte yüreğimizi yakan şehit ve gazi haberleri geldi. Şehirler ciddi anlamda yıkıldı. Şehrimizi yeniden inşası için başlattığımız yatırım hamleleri tüm alanda hızlı bir şekilde ilerliyor. TOKİ'nin 6 bin 500 konut ve 1100 işyeri için yaptığı hızlı ilerleme devam ediyor.

Şehrimiz bir şantiye ortamında, zor bir süreç ama sabırla devam edeceğiz. Kardeş belediyemiz olan Antalya, şehrimizin imar inşasında ciddi destekler gösterdi. Antalya'dan gelen araçlar ve ekipler şehrimizin gelişmesinde büyük rol aldı."

Konuşmaların ardından her iki belediye başkanı birbirine hediye verdi. Şırnaklı şehit anneleri de Menderes Türel'e plaket verdi. Antalya ekibi, ardından Ak Parti İl Başkanlığı, valilik ve belediyeyi ziyaret etti.

yukarı çık
0
Paylaşım