Menu
RSS

Antalya’da Semazenler Büyüledi

Antalya’da Semazenler Büyüledi

Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi semazenlerinin 'Sema Ayin-i Şerifi' Antalyalıların gönlünü fethetti. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Ramazan şenlikleri dolu dolu etkinliklerle sürüyor.

Karaalioğlu Parkı'nda kurulan etkinlik alanını ziyaret eden vatandaşlar, Ramazan Çarşısı'nı gezip alışveriş yapıyor hem de alandaki etkinliklere katılıyor.

Çocukların büyük ilgisini çeken Hacivat ve Karagöz gölge oyunu keyifli anlar yaşatıyor.

İLAHİ AŞKA YANAN GÖNÜL YANMASI

Etkinlikler kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Sema Ayin-i Şerifi gerçekleştirildi.

Semazenler, kişinin Mevlana'dan aldığı ilham ile Allaha ulaşmak için yaptığı manevi yolculuğu, yani insanın Mirac'ını anlatan Sema Ayin-i Şerifi törenini başarı ile sergiledi.

Mevlana Celaleddin Rumi ile özdeşleşen ve 'ilahi aşka yanan gönül yanması' olarak tarif edilen sema, Antalyalıların büyük beğenisini topladı.

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİNDE İFTAR

Ramazan'ın bereketini Antalya'nın her köşesine yayan Büyükşehir iftar sofraları bu kez Döşemealtı İlçesi'ndeki Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde kuruldu.

Öğretim görevlilerinin ve dünyanın her yerinden ülkemize okumaya gelen yüzlerce öğrenci Büyükşehir Belediyesi'nin iftar sofrasında orucunu açtı.

yukarı çık
0
Paylaşım