Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya’da Engelli Vatandaşlar İçin Plajlar Yapılacak

Antalya’da Engelli Vatandaşlar İçin Plajlar Yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, engellilerin sorunlarına çözüm bulmak üzere engelli STK temsilcileri ile buluştu. Toplantıda, Lara, Konyaaltı ve Sarısu'da engellilere özel plaj yapılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Ebru Türel, geçen ay engelli STK'ların temsilcileri ile bir araya gelmiş, toplantıda engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla her ay düzenli olarak buluşma kararı alınmıştı. Mayıs ayı buluşması Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası'ndaki EKDAĞ A.Ş. Sosyal Tesisi'nde gerçekleşti.

Toplantıda, Antalya'nın engelsiz bir şehir olması için yapılabilecekler, engelli vatandaşların sorunları, talepleri ve çözüm önerileri dinlendi. Engelli derneklerinin talepleri doğrultusunda Lara, Konyaaltı ve Sarısu'da engelsiz plajlar oluşturulmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunularak, izlenecek yol haritası belirlendi.

Engelli vatandaşların deniz keyfinden en kolay ve rahat şekilde faydalanmasını sağlayacak projeyle ilgili Antalya Sosyal Hizmetler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Bitlis bir sunum gerçekleştirdi.

Yardım Almadan Yüzebilecekler

Bu konuda kısa zamanda neler yapılabileceğine dair tespitlerde bulunduklarını ifade eden Ebru Türel, Türkiye'de bir örneği bulunmayan plajda, görme engelli ve dezavantajlı bireylerin kolaylıkla yüzmeleri için ses veren dubalar olacağını belirtti.

Ebru Türel, “Eğimli bir rampa ile tekerlekli sandalyeli vatandaşlar, kimsenin yardımı olmadan suya kadar ulaşacak, yüzecek ve tekrar sahile dönebilecek.

Aynı zamanda merdiven ve lift yardımıyla inebilecek bir sistem olacak. Bunun yanında engelli vatandaşların güneşlenebileceği ve tüm hizmetlerden yararlanabileceği bir plaj ortamı hazırlanacak.

İlerleyen dönemlerde denize dalmak isteyen, kano yapmayı talep eden vatandaşlar için birtakım önemler alınarak, uluslararası standartlara uygun bir proje gerçekleştireceğiz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım