Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da AB Destekli İtfaiyecilik Projesi

Antalya’da AB Destekli İtfaiyecilik Projesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Erasmus Plus Proje başvuruları kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı'na sunduğu 'Gönüllü İtfaiyeciliğin Geliştirilmesi İçin İtfaiyecilerin Mesleki Eğitimi (VOLFIRE) Projesi' Avrupa Birliği'nden (AB) hibe desteği almaya hak kazandı.

Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen proje açılış toplantısıyla projenin startı verildi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Büyükşehir Belediyesi Danışmanı İbrahim Evrim, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, Slovenya, Çekya (Çek Cumhuriyeti) ve İrlanda'dan temsilciler katıldı.

Açılış programında konuşan Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, projenin önemine değinerek, “Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmakta olan gönüllü itfaiyeciliğin Antalya'ya transferinin sağlanması konusunda çok başarılı olacağına ve diğer şehirlerimize örnek teşkil edeceğine inanıyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Danışmanı İbrahim Evrim ise projenin gönüllü itfaiyeciliğe olan ilgiyi artırmasını dileyerek, “Görüyoruz ki yüzölçümü olarak küçük sayılabilecek Çekya'da 75 bin gönüllü var. Bu örnek almamız gereken bir şey. Bu konuda ne kadar isabetli bir projenin seçilmiş olduğunu hepimiz görüyoruz" diye konuştu.

Gönüllü İtfaiyeciliğin Rehberi Olacak

İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa da Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatları doğrultusunda projeler ürettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu projede bize destek olan başta Antalya Valiliğimiz olmak üzere Slovenya, Çekya ve İrlanda'dan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Proje tamamlandığında elimizde gönüllü itfaiyeciliğin yazılı bir rehberi yazılı bir kitabı olmuş olacak."

Avrupa'dan Örnekler

Ardından proje kapsamında Antalya'ya gelen Slovenya Kranj İtfaiye Şefi Matej Kejzar, İrlanda Mayo Kenti İtfaiye Şefi Seamus Murphy, Çekya İtfaiyeciler Derneği Başkanı ve Ostrava İtfaiye Şefi Vlademir Vlcek , kendi ülkelerindeki gönüllü itfaiyecilik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Proje paydaşları, VOLFIRE projesiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Amaç Can Ve Mal Kaybını Önlemek

VOLFIRE Projesi, nüfusu az olan yerleşim yerlerinde kurulacak Gönüllü İtfaiye İstasyonları görev alacak gönüllü itfaiyeciler yetiştirilmesini, olası yangın, afet ve acil durumlarda can ve mal kaybının en aza indirilmesini amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek projede, 3 Avrupa ülkesinin gönüllü itfaiyecilik sistemi incelenerek Antalya'ya adaptasyonu sağlanacak.

yukarı çık
0
Paylaşım