Menu
RSS

Antalya Büyükşehir Tarihinde İlk; Ücretsiz Çalışacak!

Antalya Büyükşehir Tarihinde İlk; Ücretsiz Çalışacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 65 yaşındaki Hasan Basri Ak, yaş haddinden emekli olduktan sonra aynı yerde ücretsiz çalışmak için dilekçe verdi.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda 35 yıldır banka, tahakkuk ve tahsilat işinde memur olarak çalışan Hasan Basri Ak, 65 yaşında emekli oldu.

35 yıl aynı daire başkanlığında çalışan Ak, yaş haddinden dolayı bu ay başında emekli olunca Büyükşehir Belediyesi'ne ücretsiz hizmet vermek için dilekçe ile başvurdu. 1982 yılında işe başladığı belediyeden ayrılmak istemeyen Ak, amacının ülkeye faydalı olmak olduğunu söyledi.

Ak, "Başkasının yerini işgal etmiyorum. Başka bir genç arkadaşım benim yerimi doldurabilir. Tecrübemle fayda sunmaya devam etmek istiyorum. Ücret talebim yok. Kimseye engel değilim. Pasif olmak istemiyorum" dedi. Her gün belediyeye bisikletle gelen Hasan Basri Ak, çalışma arkadaşlarını çok sevdiğini kaydetti.

Büyükşehir Tarihinde İlk

Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Selahattin Artun katkılarından dolayı Ak'a plaket verdi.

Hasan Basri Ak'ın ücret istemeden çalışmak istemesinin belediye kültürüne örnek olduğunu belirten Artun, "Belediyemize giren her arkadaşımızın Hasan Basri Ak gibi memuriyet hayatı olsun isterim. Büyükşehir Belediyesi'nin tarihinde böyle istek görülmedi" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım