Menu
RSS

Antalya Büyükşehir Son Noktayı Koydu; Ulaşımda Döşüm Tarihi 31 Ocak

Antalya Büyükşehir Son Noktayı Koydu; Ulaşımda Döşüm Tarihi 31 Ocak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bazı toplu ulaşım esnafının midibüslerin otobüslere dönüştürülmesi konusunda hukuka uygun olmadığını bile bile dava açtığını, ancak Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nin dilekçelerini reddettiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, toplu ulaşımda rahat, konforlu ve güvenli ulaşım hizmeti verebilmek kent içi ulaşımda 12 metrelik büyük otobüse geçilmesi için UKOME kararı alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, esnafla birlikte alınan karara göre engelli binişine uygun olmayan ve daha önce kesinleşmiş mahkeme kararları gereği çalışmasında hukuki sıkıntı olan AB ve ATT plakalı 7 metrelik midibüsler ve uzak mahallelere çalışan küçük minibüslerin şehir içi toplu ulaşım sisteminde çalışamayacağı ifade edildi.

İki araç sahibinin birleşerek ortak bir otobüs alacağı ve şehirde taşımacılığın 12 metrelik otobüslerle yapılacağı dile getirilen açıklamada, bu dönüşüm için son tarihin 31 Ocak 2017 olduğu kaydedildi.

Kafalar Karıştırılıyor

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kararlar aylar öncesinden ve belirtildiği gibi esnafımızla birlikte yapılan uzun çalışmalar sonucu alınmış ve konu tüm hukuki yönleriyle çok detaylı incelenmiştir.

Mevzuata en uygun çözüm yolu budur. Hiçbir hukuki sakıncası bulunmamaktadır. Önceleri de aynı uygulama kısmen yapılmış, buna karşı açılan tüm davalar reddedilmiş ve Danıştay tarafından onaylanarak kesinleşmiştir.

Yani bugün yapılan uygulama hususunda emsal kararlar mevcuttur. Ne yazık ki, esnafımız arasında muhtemelen kendi kişisel menfaatlerini ve konumlarını düşünen küçük bir kesim, bir yandan hukuki dayanağı olmayan davalar açmaya, diğer yandan da iyi niyetli esnafımıza hiçbir doğruluğu olmayan demagojik ifadelerle kafa karıştırıp doğru yolundan çevirmeye gayret ettiği duyumları alınmaktadır.

Amaçları sonucunun ne olduğunu düşünmeden davalar açıp kafa karıştırmak ve bu ortamdan şahsi menfaat elde etmektir. Hukuka uygun olmadığını bile bile dava açmaktadırlar. Nitekim ilk davalarında Antalya 2. İdare Mahkemesi dilekçelerini reddetmiştir."

Yazılı açıklamada, rotasyona giren araçların ortak havuzdan gelir almaya başladıkları belirtilerek, rotasyona girmeyen araçların 14 kişilik minibüslere dönüştürüleceği ve kırsal alanda çalıştırılacakları hatırlatıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım