Menu
RSS

Antalya Büyükşehir'den Flaş Otobüs Kararı; 200 Otobüsten Vazgeçildi!

Antalya Büyükşehir'den Flaş Otobüs Kararı; 200 Otobüsten Vazgeçildi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplu ulaşımda kullanılmak üzere planladıkları 200 aracı almaktan şimdilik vazgeçtiklerini açıkladı. Türel, "Esnafa bir fırsat veriyorum, inşallah çözerler. Bütün hatlardaki sefer sayısını onların önerileri doğrultusunda eksiksiz yapacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı olağan meclisi, Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis öncesi İbradı Belediyesi, meclis üyelerine üzüm dağıttı. Gündem maddelerine geçilmeden önce partilerin grup sözcüleri gündem dışı konuları ele aldı, Başkan Türel'in yanıtlaması isteğiyle sorular sordu.

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, Alanya ve Manavgat'ta yapılan katlı kavşaklarda Büyükşehir Belediyesi'nin neler yaptığını sordu. Alanya'da kavşak, yağmur sonrası meydana gelen görüntülerle konuşulmuştu.

Alanya'da Kavşağın Yağmur Suyu Dolu Görüntüsü

Menderes Türel, Çevikol'un sorusu üzerine hizmetin kimi yaptığının önemi olmadığını söyledi. Bugüne kadar bu tartışmalara girmediğini dile getiren Türel, "Bu tartışmaları yürüten arkadaşlara şunu soruyorum, bugüne kadar bu hizmetler neden yapılmadı?

Alanya kavşakları belediyemiz tarafından projelendirildi, ancak karayollarımız tarafından hizmete sokuldu. Bütün kamu kurum kuruluşlarıyla bütün hizmetleri belediye olarak birlikte yapmanın memnuniyetini yaşıyorum.

Geçmiş belediye başkanının 'Ben Antalya için neden Ankara'ya gideyim, Ankara benim ayağıma gelsin' söylemini hatırlıyorum. Ben Antalya için Ankara'da kim varsa onların kapısında yatarım" dedi.

Küçük Kaza Ya Da İhmal

Bu konuşmalar geçmişte yapılmazken şimdi konuşulmaya başlandığına dikkati çeken Türel, "Antalya tarihinde ilk kez köprülü kavşaklar bizim ilk dönemimizde yapıldı. Alanya'da ilk kez köprülü kavşaklar yine Menderes Türel döneminde yapılmıştır.

Karayolları bizden talep ederse hemen yanında oluruz. Alanya'daki kavşağın yağmurla dolması konusunda ilgililerle görüştüm. Suyun tahliyesi konusunda pompa çalışmamış. Çallı'da benim başıma da gelmişti.

Sonradan aldığımız tedbirlerle bir daha sorun çıkmadı. Bunlar yoğun iş temposu arasında gözden kaçan küçük kaza ya da ihmaller. Gereken tedbirler alınıyor. Manavgat kavşaklarının projelendirilmesi için karayollarının bize talep olmadı. Ama bize nerede ihtiyaç olursa buna hazırız" diye konuştu.

Belediye Otobüs Almaktan Vazgeçti

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise toplu ulaşımda kamunun ve özel sektör paylarının başka şehirlerde nasıl olduğunu sordu. Menderes Türel, bu soruya sürpriz bir cevap verdi.

Menderes Türel, daha önce Antalya'nın 200 adet toplum ulaşım aracı ihtiyacı olduğunu belirterek, önceki meclislerde buna yönelik otobüs alımı için kredi çekmek amacıyla yetki almıştı. Türel, Antalya'nın toplu ulaşımının yüzde 15'inin kamunun, yüzde 85'inin özel sektörün elinde olduğunu hatırlattı.

Türel, "Esnaf ve halkın mutluluğu için tedbirler alıyoruz. Ulaşım konusunda şikayetlerin çokluğu açık, bunu gizleyemem. Akademisyenler ve uzmanlar ulaşım konusunda yeni hatlar kurulması ve sefer sıklığının artırılması gerektiğini söyledi.

Bize gelen en büyük şikayet ise yolcunun durakta kaldığı idi. Bu konuların çözümünde ise yeni hatlar ve sefer sayısının artırılmasına yönelik bir düzenleme getirdik. Bu düzenlemeyle yeni araçlar ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

200 aracın alımına yönelik adımlar attık. Bu süreçte esnafımız Antalya'nın yeni araçlara ihtiyacı olmadığını, mevcut araçlarla bunun karşılanacağını söyledi. 60 milyon liraya yeni araçlar alacaktık, eğer bu araçlar ihtiyacı karşılıyorsa biz de belediye olarak bu yükün altına girmeyiz.

Ama hesaplarımıza göre bu mevcut araçlarla çözülemez ama ulaşım esnafı bu işi çözebileceğini söyledi. Buyrun çözün" dedi.

'Ne Diyorlarsa Yapacağız'

Esnafın yeni rotasyon planlarıyla kendilerine geleceğini belirten Türel, "Ne diyorlarsa eksiksiz yapacağız. İnşallah Antalya halkının bu konudaki şikayetlerinde bir azalma olur. Bunu herkesten çok ben isterim.

Mevcutla bu iş çözülüyorsa bu belediyenin önceliğidir. Ben de esnafa bir fırsat veriyorum, inşallah çözerler. Bütün hatlardaki sefer sayısını onların önerileri doğrultusunda eksiksiz yapacağız. Başarılı olurlarsa otobüslere gerek kalmaz, başarılı olunmazsa o zaman ulaşım master planı ekibinin çözümünü deneriz" dedi.

Festival Eleştirisi

Menderes Türel, İstanbul'da, Uluslararası Antalya Film Festivali'nden ulusal bölümün çıkarılmasına tepki olarak düzenlenecek film festivaline yönelik eleştirilere de cevap verdi. Türel, Türkiye'de 30 film festivali olduğunu, İstanbul'daki bu festivalle de 31'incisinin düzenleneceğini kaydetti.

Türel, "Türkiye'de başka şehirlerde düzenlenen festivallere yönelik bir şey söylememiz doğru olmaz. Biz elbette her festivalin birbirinden değerli olduğunu her zaman söyledik. Bizim koyduğumuz vizyonun zamanla anlaşılacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'Altın Portakal Türkiye Şampiyonamızdır'

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da festivalden ulusal bölümün çıkarılmasını eleştirdi. Uluslararası bölümün daha büyük bir vizyonmuş gibi gösterildiğini belirten Uysal, "Ulusal sinemanız güçlü değilse uluslararası yarışmanıza çok itibar etmezler.

Bu arada her yaptığınız iş evrensel olmak zorunda değildir. 'Dondurmam Gaymak' filminin uluslararası yarışmalarda ödül alması zordur ama bu onun sanatsal olmadığı ve teşvik edilmemesi anlamına gelmez.

Değişik illerdeki festivaller asla Altın Portakalın muadili olmaz. Altın Portakal bizim Türkiye şampiyonamızdır. Türkiye şampiyonası olmayan ülkenin Avrupa ya da dünya şampiyonası düzenlemesi pek makul karşılanmaz. Bu çok yanlış bir karardır, eninde sonun geri dönülecektir" eleştirisinde bulundu.

'Festivali Devler Ligi'ne Taşımalıyız'

Ümit Uysal'ın eleştirilerine yanıt veren Türel, "Portakalın çapını büyüterek devler ligine taşımamız gerekiyor. Biz Türk sinemasını güçlendirmeyi, onu devler ligine taşıyarak yapacağımızı düşünüyorum.

Bu kapsamda festivali daha da güçlendirecek adımları atıyoruz. Ben festivalin teknik değerlendirmesi kısmında hiç olmadım. Sanat, siyasi partilerin uydusu olmaktan çıkmalıdır. Sanatı siyasete karıştırmamak için bütün hassasiyetimizi gösteriyoruz" dedi.

Meclis, gündem maddelerinin oylamasıyla sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım