Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Aklar Yaylası'na Yeni Yol

Aklar Yaylası'na Yeni Yol

Büyükşehir Belediyesi, Kaş İlçesi Aklar ve çevre mahallelerinin yaylaya ulaşımını sağlamak üzere 12 kilometrelik yeni bir yol açmak için çalışma başlattı.

Kaş'a bağlı Aklar Mahallesi'nin yol problemini Büyükşehir Belediyesi çözüme ulaştırıyor. Yörük Mahallesi olan Aklar'da halk yıllardır yaylaya göç ediyor.

Mahalle sakinleri dağ yamacından giden patika yoldan tehlikeli bir yolculuğun ardından yaylaya ulaşım sağlıyor. Yolun dar ve tehlikeli oluşu Aklar'ın süre gelen bir sorunu haline gelmişti. Daha önce İl Özel İdaresi tarafından yapılması planlanan yol bir türlü yapılamamıştı.

Son 1 Kilometresi Kaldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatı ile harekete geçen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Sahil Aklar ve Yayla Aklar arasına 12 kilometrelik yeni yol açıyor. Çalışmaları sona yaklaşan yolun son 1 kilometresi kaldı.

Yolun altyapı malzemesi Aklar Yaylası zirvesine kurulan şantiyeden çıkartılıyor. Şu ana kadar yol çalışmalarında 30 bin ton altyapı malzemesi kullanıldı. Güzergah üzerinde yağmur sularının yolu bozmaması için 80 yağmur suyu drenaj büzü kullanıldı.

Yolun stabilizesi oturduktan sonra mıcır ve filler malzemesiyle sıkıştırılacak ve asfalt döneminde yol asfaltlanacak.

Dağlara Şantiyeler Kuruyoruz

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Zeki Demiray, Kaş Koordinatörü Musa Yücel, Aklar Mahalle Muhtarı Ergün Ulutaş ve mahalle sakinleri yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri sürekli bir üst seviyeye taşımak istediklerini belirten İsa Akdemir, "Muğla Seydikemer sınırında yer alan bu yol Muğla'ya yayladan ulaşımı da sağlayacak. Bu yolu en az maliyetle bitirmek için çalışıyoruz" dedi.

Hizmetler Sınırları Aştı

Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş da "Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın her noktasına Büyükşehir Belediyemiz ulaşıyor. Vatandaşlarımız güven içinde yolculuklarını geçirebilecekleri güzel bir yola kavuştu. Menderes Türel başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Yörüğün Göç Yolu Yapıldı

Aklar'ın Batı Torosların eteğinde bir Yörük mahallesi olduğunu söyleyen Aklar Mahalle Muhtarı Ergün Ulutaş da "Mahallemiz Muğla ile Antalya sınırının kesiştiği bir noktada. Antalya'nın en batısında yer almaktadır. Şu anda yolumuz hızlı bir şekilde yapılıyor.

Bu yol sadece Antalya için değil, Muğla sınırdaki köyler için de önemli. Muğla'nın Seydikemer ilçesi sınırındaki Kumluova, Çayköy, Karadere, Eşen, Palamut gibi köylerin de sahilden yaylaya göç yolu" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım